Най-дружелюбните и нискобюджетни градове в Европа, към които да тръгнеш още сега

Стягаме раницата, слагаме усмивката и ти показваме градовете в Европа, които ни карат да се чувстваме като у дома си.

0 коментара Сподели:
Матера, Испания

Всяка година излизат редица класации за различните градове в света – най-красивият, най-богатият, най-космополитният, най-скъпият и т.н.

Ние обаче много държим на гостоприемството и на това пътуването ни да бъде доста нежно към нашия бюджет.

Ето защо решихме да попътуваме в най-гостоприемните градове в Европа, които освен всичко друго са и доста щадящи с цените. Нежно и за сърцето и за джоба и гостоприемно на десета степен – това търсим от перфектния пролетен трип и те водим точно натам. Европа определено има какво да ни предложи в това отношение и както обичаме да казваме – пътуването отваря врати. Към нови светове, към простор за душата, към радости за сърцето и наистина си заслужава да му се отдадеш изцяло.

Матера, Италия – южна приказка

Матера, Италия

За настоящата 2022 г. година нашите приятели от Booking.com преброиха всички награди, които Traveller Review е раздал на отделните градове в света, и определиха най-гостоприемните, сред които начело се нарежда Матера в Южна Италия. Като излязъл от приказка Матера е разположен на 401 м надморска височина и прилича на древен замък обграден от спираща дъха природа. Градът е „висок“ и за да стигнеш до неговия връх, преминаваш през десетки виещи се малки улички, стъпала и тесни каменни зидове,

а любопитен факт е, че за 2019 година статутът на Европейска столица на културата се споделя между Матера и нашия любим Пловдив.

Тук освен всичко друго ще те посрещнат гостоприемно, както само една баба от Южна Италия може, никога няма да останеш гладен, защото местните постоянно ще ти слагат някакви невероятни неща за опитване в ръцете, а на фона на това цените са съвсем приемливи. Не се замисляй, а стягай багажа!

Блед, Словения – езерно блаженство

Блед, Словения

Когато планираш пролетно пътуване, едва ли се сещаш точно за Словения, но повярвай ни – нейният езерен град Блед е обявен за едно от най-гостоприемните европейски местенца. Блед е град на езерото Блед в района на Горна Кариония в Северозападна Словения и е изключително популярна туристическа дестинация, а гледките, които можеш да видиш тук, наистина изумяват. Кристалната синьо-зелена вода на езерото, която е почти като огледало, островчето по средата, замъкът Блед, извисяващ се в единия край, високите околни алпийски хълмове, лебеди, патици, водни цветя и каквото ти побира умът.

Тук можеш да се разходиш до средновековния замък Блед, разположен на 130-метрова скала на северния бряг на езерото,

катедралата „Свети Мартин“, пейката с гледка отвисоко и – разбира се – пейката със сърцето, която е емблематична за езерото. Тя е построена в памет на любовта между някои си Роуз и Брендан и сега е най-сниманият романтичен спот в района. Подсказваме, че цените на храната са супер, местните ресторанти също няма да те разочароват.

Толедо, Испания – където страстта живее

Толедо, Испания

По-красив град от Толедо едва ли сме виждали и сме напълно честни в това. Разположен в Централна Испания, той е построен в меандър на река Тахо, на 75 километра югозападно от Мадрид, образувайки една истинска картичка за нашите сетива. Толедо е един от най-значимите и велики градове на Испания, а освен всичко друго целият град е национален паметник на Испания, както и паметник на човечеството на ЮНЕСКО. Архитектурата на този град е уникална за Испания и затова е наричан „град на трите култури“, след като е бил повлиян от историческо съжителство на християни, мюсюлмани и евреи.

Днес тук могат да се видят над сто исторически паметника на културата.

Една от най-големите забележителности, разбира се, е готическата катедралата, чието строителство продължава повече от 250 години до завършването ѝ през 1493 година. Кметството, крепостта Алкасар и музеят „Санта Крус“ са другите места, на които можеш да се разходиш, а когато говорим за бюджет, тук можеш да спестиш със супер оферти за забележителности и карти, които важат за цял ден.

За финал споделяме, че нашият план за бюджетно пътуване в най-гостоприемните градове в Европа нямаше да е същият без застраховката на Yettel с Chubb Insurance Group SE – Smart Tourist. Готиното е, че застраховката при пътуване никога не е била толкова лесна за сключване – само с няколко клика през телефона. Освен това – за разлика от други застраховки за пътувания – Smart Tourist ти дава редица предимства – сключва се еднократно и го имаш за всичките си пътувания, като получаваш напомняме всеки път, използваш за неограничен брой пътувания,покритието започва автоматично, когато си в роуминг и според избора ти за конкретното пътуване, имаш разнообразие от покрити рискове и плащаш само за дните престой в чужбина!

С последния бонус, покритие при заразна болест, вкл. COVID-19, тази застраховка е супер за твоя бюджет, като освен всичко друго можеш да добавяш до 10 придружители към всяко пътуване,

демек можеш да застраховаш и хората, с които ще пътуваш. Освен това имаш медицинско покритие до 100 000 лв. в Европа и до 200 000 лв. в останалия свят и 24/7 помощ при спешни медицински случаи или за пътна помощ. Застраховката е подходяща за всички, които искат да имат супер оферта, щадяща бюджета им, перфектни условия и да пътуват умно и спокойно, знаейки, че са се погрижили за всичко със Smart Tourist. Не пропускай застраховката и напред към най-красивите и гостоприемни европейски градове!

За още готини пътувания – виж Пет неща, които бихме правили в „Ориент Експрес“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *