Електронната сцена у нас има нужда от твоето мнение

Публиката е това, което прави сцената на електронната музика велика, затова ти разказваме за първото мащабно проучване по въпроса у нас

0 коментара Сподели:

Всички знаем, че в България сцената за електронна музика е изключително развита. От времената на първите фестивали у нас до създаването на супер готини клубове специално за нея, до световните артисти, които ни гостуват за щастие доста често. Ето защо ние с радост ти съобщаваме, че се случи нещо, за което отдавна беше време –

фестивалът Ritual Gatherings инициира Проучване на публиката на електронна музика / Electronic Music Audience Research – EMA Research,

което цели да измери колко са хората у нас, които имат интерес към електронни партита, клубове, фестивали; какво е тяхното потребителско поведение и предпочитания, както и да събере демографски данни за аудиторията. Традиционни партньори на Ritual Gatherings и тук са Sound Ninja Music Academy, организаторите на Sofia Pride Фондация „GLAS”, както и българската медия за електронна музика Fonoteka Elektrika.

Проучването стартира преди 3 седмици и вече е събрало над 2800 отговора на онлайн анкетата. Тя ще продължи 1 месец, а резултатите ще бъдат достъпни публично на сайта на Ritual Gatherings и разпространени до всички партньорски организации. Ако искаш и ти да се включиш и да дадеш твоето компетентно мнение, анкетата може да бъде попълнена тук, като проучването е напълно анонимно и съобразено с действащото законодателство.

Ние пък ти разказваме, че проучването подкрепят организации, като Metropolis, EXE, ФАЗА, Isterika, The Guild, That Divine, Sunday Bunch, MOVE, Ние, Simple Spaces, новооткритият арт хъб ReBonkers във Варна, ТАМ във Велико Търново, както и клубовете Carrusel, КЕВА, КУПЕ, Koncept Space, PM Club, Zino в Шумен.

Проучването цели да разбере повече за фестивалната публика у нас,

като зад него застават и Wake Up Stranjah на Варвара, Lost Gipsy Land заедно с лейбъла No Orders и Where We At. В инициативата се включват почти всички ключови организации, съставящи клубната сцена у нас, като повечето са концентрирани в София, но организаторите са се постарали да се свържат и с пространства и организации във Варна, Шумен, Велико Търново и насърчават всеки, който иска да се включи, да сподели анкетата.

За финал ти съобщаваме, че тази година фестивалът Ritual Gatherings ще се проведе в рамките на 3 дни за July Morning на брега на морето при устието на река Камчия. Електронната музика седи в ядрото на концепцията и тази година ще представи няколко различни разклонения на електронния жанр. 

На основната сцена ще се качат няколко големи имена от световната електронна сцена като S.A.M. и Axel Boman,

както и едни от най-разпознаваемите локални продуценти, като Иван Шопов, Garo, Ropotamo, The Foreigners и други. Съвсем скоро организаторите ще обявят и пълната програма на фестивала, която можете да следите тук, а ние нямаме никакво търпение!

Ако искаш още парти настроение – виж Филми за велики фестивали: 3 ленти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *