Филми за велики фестивали: 3 ленти

3 филмови заглавия, които ще те гмурнат в музикалното величие на човешката култура

0 коментара Сподели:

Сидхарт Катрагада е писател, режисьор, художник и още няколко неща. По-важното в момента обаче е изказването му, че „величието на една култура си личи по фестивалите ѝ“. Вероятно го е казал в съвсем друг контекст, но се хващаме за думите му, хващаме и теб под ръка и те водим към

3 филмови заглавия, които ще те гмурнат в музикалното величие на човешката култура. Защото животът е музика.

WOODSTOCK

„Наградената с „Оскар“ музикална хроника, блестящо запечатала 3-дневния рок концерт и празник на мира и любовта, превърнал се в крайъгълен камък за 60-те“, казва IMDb за филмa с „актьорски състав“ от около половин милион щастливи хора. Да го преживееш на живо е невъзможно, затова си го причини поне на екран в компанията на Джими Хендрикс и The Who.

GLASTONBURY

Документалката празнува 30-ата годишнина на британския фест, за който казват, че е „като „Уудсток“, само че още го има и музиката не е тъпа“. Ида си възмутен от последното, не пропускай филма, койтоне спестява нищо от реалността на „Гластънбъри“ – отголотата през наркотицитедо чистия хаос, тържествуващ и на сцената (където саBjork, Боуи, The Prodigy и още, иоще), и в тълпата долу.

NO CAMERAS ALLOWED

Ако не си чувал за Маркъс Хейни, няма нищо. Той е професионален фотограф, а този DIY филм документира някои от начините, по които е успявал да се вмъкне в над 50 фестивала по света – от„Гластънбъри“ до „Коучела“, без да плаща и лев. No Cameras Allowed не е просто гид как да направиш същото. Според Хейни филмът е за порастването и е „любовно писмо“ към фестивалната култура.

Виж още кои са култовите БГ филми, снимани на морето.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *