Ивелина Бакова превежда успеха на езика на корпоративния свят

Тя е ръководител на екип по качествен контрол в Tek Experts

0 коментара Сподели:

Ивелина е бакалавър арабист по образование и бивш заместник-ръководител на отдела по Международни новини в Българска информационна агенция. След петгодишен опит като автор на новини, геополитика и икономика с ресор Близък изток и Северна Африка тя прави бърза трансформация към съпорт инженер в Hewlett Packard. В Tek Experts тя започва кариерата си през 2019 като Специалист качество и по-малко от година по-късно поема ръководството на екипа.

Какъв е езикът на корпоративния свят и учи ли се лесно, чети в следващите редове.

В екипа на Tek Experts си от 2019 като Специалист качество, а до днешна дата си поела ръководството му, като си изградила стабилна основа за успеха на бизнеса. Какви са предизвикателствата по този път?

Поемането на ръководна позиция само девет месеца след като станах част от екипа, беше голямо предизвикателство за мен. Намирането на правилния подход, методи за мотивация и поддържането на приятелска атмосфера в един екип са най-ключовите фактори за успех, но и най-големите предизвикателства пред новите мениджъри. За да постигна тази цел, приложих именно наученото в сферата на лингвистиката:

вникване в детайлите, анализ на основните трудности и намиране на най-краткия път за преодоляването им.

Имаш голям опит в различни сфери на дейност и извън корпоративния свят. С какво това ти помага в момента?

Опитвам се да прилагам всичко, което знам, и това, което тепърва научавам. Предходният ми опит като новинар ми помага да комуникирам ясно и обективно, да синтезирам данни и анализи. С технологичните ми познания като инженер намирам нетрадиционни решения на ежедневни проблеми, а като родител на две деца съм изградила воля и търпение да общувам, развивам и подкрепям околните не само когато постигаме успехи, но и когато срещаме трудности.

Къде е твоето бягство от реалността?

Обичам приключенията, новото и различното, но в същото време съм най-щастлива, когато се върна у дома. Наред със семейството и пътуванията, книгите и готвенето са най-любимите ми неща, но за мен те не са бягство – те са моята паралелна реалност, в която съм най-щастлива.

Бели книги за черни дни

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *