5 събития, с които да погалиш сетивата си тази седмица

Седмичната ни селекция събития за един по-приятен януари

0 коментара Сподели:

Лека-полека се установяваме в суматохата след празниците. Подредили сме графика за предстоящите месеци, влезли сме в работен ритъм и вече се оглеждаме за приятни алтернативи, които да запълнят свободното ни време, където ни се намира такова. Предлагаме ти няколко подбрани акустични изпълнения и две изложби, които си струва да посетиш тази седмица.


Blessed to be Damned – Изложба на Явор Боянов

Определено една предизвикваща интереса изложба е тази на Явор Боянов. Експозицията е под заглавието Blessed to be damned, а авторът сам казва, че изразява „процеса на трансмутация на отрицателното в положително“. Работи с образи и влияния от поп културата, а всеки може индивидуално да усети принципа на противоположностите, който е въплътен в сюжета на картините.


Кога: 10 – 31 януари
Къде: Галерия „Етюд“
Вход: свободен

Акустично в 20:00 с Ross'n'Lorina – 16.01.018, бар Петък

Още в началото на седмицата може да опитаме глътка от акустичната музика на актьорите Росен Пенчев и Лорина Камбурова. Музикалният им проект Ross’n Lorina  изпълнява както кавъри, така и авторски парчета, а жанрово се движат на инди поп, рок, джаз, блус и алтърнатив вълните.


Кога: 16 януари, 20:00 часа
Къде: Бар Петък
Вход: свободен

Jeremy? Unplugged – Live at Stroeja – 18 January 2018

Свикнали сме да виждаме познатите ни момчета от JEREMY? на умопомрачителни лайфове, които подхранват любовта ни към рока. Този път обаче ще ги видим в едно акустично амплоа, което ще докосне и най-нежните струни на всеки от нас. Рок, алтърнатив, инди всичко ще бъде в unplugged вариант.

Кога: 18 януари, 22:30 часа
Къде: Stroeja
Вход: 10 лв.

Bulb Collective – фотографска изложба

Фотографският колектив BULB събира фотографи от Румъния, България, Турция, Гърция и Кипър. Комбинират перспективите си относно аспектите на балканския неореализъм и участват в проекти из цял свят. Ден след откриването ще можеш да присъстваш и на портфолио ревю с Корнелиу Раду Сарион, Ирис Мариа Туса и Свилен Начев.


Кога: 18 януари до 12 февруари
Къде: ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия
Вход: свободен

Dead Man's Hat acoustic at Tap 12 Blues Bar

Акустичното дуо между Ража (вокал и китара) и Илияна (чело, синт и вокал) ще ни представят авторските си песни и специално избрани кавъри. Инди рок звученето е присъщо за Dead Man’s Hat, а територията на Tap 12 Blues Bar ще бъде една наистина уютна компания за четвъртък вечер.


Кога: 18 януари
Къде: Tap 12 Blues Bar
Вход: 5 лв.

Ето и един шедьовър, който да гледаш през януари.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *