Дивите лисици знаят по-добре от нас как да се радват на снега

Изумителните фотографии на Розелин Реймънд

0 коментара Сподели:

Ако някой ти каже, че перфектната работа не съществува, имай предвид, че той не е попадал на снимките на Розелин Реймънд – холандска фотографка, която вече цели седем години снима диви лисици! За пръв път вижда красивото животно през 2010-а и любовта от пръв поглед я насочва към нейното документиране, защото повече хора заслужават да станат свидетели, с което няма как да бъда по-съгласна.

В интервю за Boredpanda тя признава, че в дивите лисици я привлича тяхната дълбочина и неповторимост на характера, никога не знаеш какво са намислили, дали ще ловуват, спят, плуват, дали изобщо ще се появят и в какво настроение ще бъдат.

Грешката, която правим, е да си мислим, че можем да предвидим реакциите им, това е немислимо, те са неопитомени прелести, напълно извън нашия контрол. И още по-добре, мен ако питате.

Замисляли ли сте се, че и лисиците се различават една от друга по характер?

Че някои от тях са малко срамежливи пред обектива, докато други са по-експресивни и самоуверени, едни ловуват хищно зайци, други отчаяно се опитват да си осигурят поне едно малко мишле за вечеря. Всичко това научих от интервюто на Розелин Реймънд, която говори за тях с огромна страст и внимание, защото е била свидетел на диви лисици, които плуват като на състезание, на подскачащи акробати и малко по-лениви техни представители, но всички ги обединява това, че са невероятни и е наистина голяма привилегия да си близо до тях и да успяваш да запечаташ различни любопитни мигове от ежедневието им.

Зима е и тъй като не само ние се радваме на красивата снежна покривка, няма по-подходящ момент да се насладим на очарователните зимни лисички, заснети от Розелин Реймънд.

 

Ето и нещо от илюстратора Never Forever.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *