Събития за седмицата: 28.02-6.03

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Изпращаме февруари в много странно настроение, което до голяма степен е трудно да разберем.

Световните събития ни карат да се люшнем от една световна катастрофа към друга, без въздушна възглавница или нещо, което да омекоти удара. И някак се замисляме, че въпреки всичко, имаме отговорността към самите себе си да внесем малко цвят в дните, които ни предстоят.

Тръгваме на разходка из Софийския лабиринт, и ти споделяме какво ни е приготвил той:

Далеч оттук… изложба на Димитър Петров

Изложбата “Далеч оттук…” е една среща с последните творчески изследвания върху отношението и любовта на Димитър Петров към природата. Сред експонираните картини попадаме в свят на чиста благодарност към живота. Всяка картина е преживяване, портрет на емоция и вълнения, израз на собствения глас и усещане за неповторимост на живота в различните му изменения. Вернисажът е на 1 март от 17 часа в Nuance Art Gallery.

Valentina Sciarra – The Divorce // Валентина Шарра – Разводът

До 2 март имаме възможност да посетим Гьоте Институт, за да се запознаем с „Разводът“ на Валентина Шарра. Филмът е съставен от 11 части, представящи различни концепции и хипотези, които Шарра анализира в търсенето си на дефиниция на времето. Филмът ни среща с добре познатите постулати на времето – продължителност, мигновеност, необратимост, старост, минало, настояще, бъдеще, сън и наяве. В търсенето си Шарра ни предлага необикновено пътуване през времето и пространството – отвежда ни в природата, по поречието на каммената река на Витоша и в дълбините на морето, в застиналите мигове на горски пожар, среща ни с възрастни и деца, обикновени хора, физици и мечтателни образи на италианското кино.

After Work Social Club vol.22: Time Machine

След кратка пауза, After Work Social Club се завръща за двайсет и второто си издание с едно парти, което ще ни отведе чак до времето на първите коктейли. Спомняш ли си емблематичните двойки от историята? Е, вероятно не си забравил коя е спътницата в живота на Джон Ленън, но на стената на историята ще има още какво да си припомниш. Показваме ти и как би изглеждал с някои от култовите прически от 40-те до днес, а на бара ще те очакват коктейли, вдъхновени от някои от първите рецепти.
Мястото е KOTO, а датата 02. март. Часът, както винаги, е 18:30.

Woman’s Weekend | 5-6 March | Motto Event Hall

Следва едно събитие, посветено на Международния ден на жената и нейната сила, вдъхновение и смелост. Woman’s Weekend е първото от поредицата събития, даващи поле за изява на български творци и артисти под покрива на Motto Event Hall на различна тематика. По време на женския уикенд ще можеш да откриеш различни подаръци за себе си или любимата жена.

Mish Mash Fest – Spring edition

Макар зимата още да е тук, мечтите за пролет ни завладяват. Ако имаш нужда от още творчество, под куполите на Ларгото ще те очаква внимателно подбрана селекция български автори на аксесоари, дрехи, бижута и всякакви красоти, които да те вдъхновят. Градският фестивал обещава много цветове, усмивки и настроение.

Не покоряваме планината, а самите себе си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *