Сериали на седмицата: Inventing Anna, The Girl Before и Murderville

Караме накратко тази седмица с три бързи сериала

0 коментара Сподели:

Писна ли ти всяка седмица да чакаш за нов епизод?

Ако отговорът е да, значи имаме добра новина за теб. Трите сериала, които ти препоръчваме този път, се гледат бързо, при това можеш преспокойно да ги завъртиш наведнъж. На това отгоре The Girl Before е само 4 епизода.

Чети надолу за домашен лек срещу скуката, препоръчан от доктор Netflix.

Inventing Anna

11.02, Netflix

Има нещо изключително привлекателно в историите за чаровни измамници. Истинският случай, за който разказва новият минисериал, не е изключение.

Анна Делви – богата наследница на германски милионер – пристига в Ню Йорк и бързо се внедрява в елитните кръгове от млади богаташи.

Сближава се с големи имена в модата и изкуството, осребрява чек след чек, а голямата ѝ цел е да създаде ексклузивен частен клуб за отбрани артисти.

Анна Сорокин е рускиня, израснала в Германия. Баща ѝ кара камион и продава климатици, а младата жена се издържа сама още от тийнейджърска възраст. Когато става на 20, започва стаж в модно списание. Две години по-късно Анна заминава за Ню Йорк, но плановете ѝ вече са други.

Може би си се досетил, че става въпрос за един и същи човек. В рамките на 10 месеца Анна Сорокин успява да открадне 275 000 долара от банки, ресторанти, хотели и самолетни компании. Сега можеш да видиш как го е постигнала благодарение на чисто новия сериал Inventing Anna. Историята е пречупена през погледа на разследваща журналистка, решена да извади историята на Сорокин на светло.

The Girl Before

10.02, HBO Max

Какво ще кажеш за напълно автоматизирана къща? Място, за което не ти трябва дори ключ, защото е създадено да разпознава приближаването ти отдалеч?

The Girl Before докарва естетиката на минимализма до невиждани висоти – визуално, но не и сюжетно, тъй като фабулата е доста заплетена.

Ема и Саймън си търсят нов дом, след като са станали жертва на обир. Къщата, която печели сърцата им, е много особена – експерименталната ѝ архитектура, комбинирана с автоматичното приспособяване на жилището към обитателите му, е шедьовърът на ексцентричен архитект. Надушваме нещо гнило, когато научаваме, че създателят на къщата държи да интервюира лично всички потенциални наематели и след сложен процес на одобрение да прецени дали са подходящи.

Паралелно върви и втора сюжетна линия.

Три години по-късно Джейн наема същото жилище.

Появата ѝ на екрана е объркваща: толкова много напомня на Ема, че първоначално не сме сигурни дали не гледаме същата актриса. Приликата няма как да е случайна и скоро нещата постепенно стават все по-зловещи.

Murderville

Гледай сега в Netflix

За финал ти предлагаме една убийствено смешна криминална комедия с участието на редица звезди. Още по-впечатляващо е, че цялото шоу е импровизирано и действието се ръководи изцяло от реакциите на актьорите.

Всеки епизод се занимава с ново престъпление, а към разследващия детектив Тери Сиатъл се присъединява различен партньор в лицето на знаменитости като Конан О‘Браян, Шарън Стоун и Кен Джонг.

Навярно ще разпознаеш гласа на Уил Арнет в ролята на Сиатъл още от мига, когато го чуеш, особено ако си гледал Bojack Horseman.

Хуморът е безупречен и гарантирано ще те разсмее, независимо дали си почитател на импров театъра или не. На моменти сериалът е толкова забавен, че чак самите актьори изненадват себе си с някои от репликите си и на лицата им пробягва неволна усмивка.

Гледа ти се нещо романтично? Виж кои са любимите ни филмови двойки.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *