The Local: Маргарит Петков

Той е танцьор, а псевдонимът Bboy Fuego му е даден лично от Alien Ness

0 коментара Сподели:

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Ако потърсиш биографията на Маргарит Петков, ще разбереш, че псевдонимът Bboy Fuego, му е даден лично от Alien Ness –

президент на Mighty Zulu Kingz (първото брейкденс крю в света). Феновете на хип-хоп културата разбират какво означава това без допълнителни пояснения, а за останалите използваме сравнението, което Маргарит ни дава, когато го питаме каква емоция носи това признание: „Като на Световното по футбол през 94-та.“ Влиза в танцовата зала в читалището на Хаджи Димитър в края на деветдесетте, но казва, че и до днес е ученик на хип-хоп културата.

Дали има какво още да учи, след като два пъти вече е печелили световната титла, не знаем, но със сигурност има какво да ни покаже.

Виж в следващите страници.

Шапка

Ако има един аксесоар, който определено ми е любим, това е шапката. Шапките придават на танцьорите един специален „флейвър“ и определено те карат да се чувстваш по-завършен в цялостния си облик. Винаги съм обичал да нося всякакви шапки и въпреки че тази не е по-специална от останалите ми с нещо конкретно, я харесвам много.

Медальон

На този медальон виждаме логото на самото крю Mzk. Всеки член получава един, който носи и по този начин репрезентира цялата култура и отбора. Получих своя в L.A на Freestyle Session  2010 (едно от най-големите състезания в целият свят), когато правих батъл с 13 човека OGs, за да го извоювам. Беше незабравимо изживяване! Има специална стойност, не всеки може да притежава такъв, освен, че трябва да си го извоювал, трябва да го носиш и пазиш, където танцуваш. Това е един вид признание за всички тези години упорит труд.

Портрет

На този портрет виждаме Guru от Gangstarr, едно от най-лудите MC-та в хип-хоп културата, чиято музика и текстове са ми повлияли доста, заради своето много силно и стойностно послания. За съжаление нямам история с него, защото вече не е сред живите, но много обичам да слушам музиката му и съм научила много от нея.

Кои са 10-те града по света, до които да отскочиш за питие?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *