10 града по света, до които да отскочиш за питие

Търсим надлъж и нашир най-добрите места за пиене

0 коментара Сподели:

Независимо дали харесваш салатата си с ракия, прислаждаш си по някоя чаша вино веднъж в месеца, или пък си от най-дивите парти животни, се съмняваме да си напълно безразличен към алкохола. Каквото и да е отношението ти, опитването на нови неща е важна част от пътешестването. Нека все пак да отбележим, че не съветваме никого да прекалява. Всяко прекомерно нещо губи чара си, а целта ни е да се насладим максимално на преживяването.

Селектираните от нас дестинации се отличават с това, че там да пиеш като местен е равносилно на това да живееш като местен.

Не става въпрос просто за напиване. В тези градове питието е традиция и удоволствие. Отпусни се и се настрой за забавление, защото предстои да се превърнем в част от мозайката и да се слеем с градския пейзаж. Към кой бар да се насочим първо?

Мюнхен

Това е една от любимите дестинации за почитателите на бирите. От нефилтрирано пиво до високоалкохолен допелбок – тук можеш да се насладиш на огромен асортимент от видове пенливо злато. Ако пък искаш да се потопиш в немската атмосфера на сто процента, запази си билети между 17 септември и 3 октомври. Тогава хиляди фенове на алкохолния туризъм се стичат към Мюнхен за прочутия Октоберфест. Песни, танци, препълнени халби, паради и традиционни костюми те завъртат във вихъра на най-големия бирен фестивал в света.

Прага

Като заговорихме за бира, чешкото пиво си остава един от най-добрите избори за алкохолните маниаци. Уютните бирарии са попили вековна история между стените си (и вековно количество бирени петна, нека да допълним). Седни на открито с панорамна гледка към града, отпивай бавно и отправи поглед към далечните кули на катедралата „Свети Вит“. Каква прекрасна възможност да се отдадеш на дегустация, а? Чак ти завидяхме.

Милано

Милано се слави като дома на италианския аперитив. Сладко, пенливо, чисто удоволствие. Препоръчваме ти да се насочиш към каналите: в миланския квартал Навили се помещават множество коктейлни барове, нощни заведения и клубове. Това е чудесно място да попиеш местната култура, богатата история и бурния градски живот. Каквото и да правят местните тук, го правят с отношение и вкус. Чисто по италиански.

Амстердам

Градът е познат най-вече с легалната си марихуана, но тези, които предпочитат алкохола, също утоляват жаждата си за добра напитка и приключения. Бирариите разполагат с голямо разнообразие, абсентът също е доста популярен, а изисканите винарни ти предлагат поглед към един друг, по-извисен Амстердам. Заведенията, специално посветени на джина и безбройните му комбинации, са добър избор, ако обичаш longdrink питиета. Ако пък това е твоята сцена, тук са и едни от най-свежите гей барове в Европа.

Гоа

Може би ти се струва като необичайно предложение, но Гоа е една от най-евтините дестинации за обикаляне по-баровете. Тук напитките са напълно бюджетни, но от това по никакъв начин не страда тяхното качество. Задължително опитай прочутия ликьор фени, приготвен от кашу и кокос.

Атина

Само на една крачка разстояние от тук, Атина е приветлива и разнообразна дестинация за всички пиячи. Гръцката бира не е нищо особено, затова пък из центъра на града са пръснати някои от най-добрите барове в света. Препоръчваме ти да изпиеш нещо специално в The Clumsies, бар с уникално меню, или пък да пробваш блъди мерито на The Dude Bar. Ако пък не си по коктейлите, грабни няколко бири и скочи към плажа. Всяко питие е по-сладко с гледка към залеза над вълните.

Мексико

Какво каза? Обичаш шотове? Чудесно, защото тук текилата се лее свободно, при това се пие както си трябва. Докато си там, не пропускай да пийнеш една (или пък две-три) чаши Мезкал, Калуа или Палома. Положението е бомбастично, а нощният живот продължава до сутринта. Само внимавай да не се разгорещиш прекалено, че текиленият махмурлук е един от най-лошите.

Мадрид

В Мадрид е задължително да комбинираш пиенето с тапас. Дали ще са морски дарове, чушчици на скара или мини сандвичи, мезето е важен елемент, а не просто допълнение към напитката. Сангрията е изключително разпространена в цяла Испания, а виното е превъзходно. Ако искаш да се слееш с местните, намини към пазара Сан Мигел. Това е любимо място на жителите на града за пазаруване, дегустация на всякакви вкусотии и разговори на по чаша сангрия с приятели.

Ню Йорк

Между небостъргачите и безкрайните авенюта се крие привлекателна мрежа от барове. Най-голямата сила на Ню Йорк е неговата космополитност. Тук можеш да откриеш всичко – от пъбове до коктейлни барове, които достигат молекулярни миксоложки висоти. Може да се каже, че този град ти дава от всичко по много, при това в неповторима атмосфера, която навярно досега си вкусвал единствено от филмите.

Лондон

Подобно на Ню Йорк, британската столица е един умален модел на света. Изискани коктейли се редуват с квартални пъбове и диви клубове. Без проблем можеш да си набележиш няколко различни места, които да отразяват динамиката на вечерта ти: едно питие под изтънчените звуци на пиано и джаз, после няколко бири с приятели, а за кулминация – танци до зори в някоя от най-щурите градски дискотеки.

Кои са най-очакваните филми за 2022 година?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *