Събития за седмицата в София: 31 януари – 6 февруари

Задоволяваме жаждата за култура, изкуство, музика.

0 коментара Сподели:

Изпращаме глава първа от новите 12 и посрещаме втора с отворени обятия.

За да сме част от живия, дишащ организъм на града, сме селектирали събития, които да отговорят на всичките ти нужди, да задоволят жаждата за култура, изкуство, музика и не на последно място – напитки.

Потапяме те в разнообразието, което ни готви идната седмица със събитие във вторник:

Sofia Jazz Tuesdays в Schroedinger Bar

Вторник вечер в Schroedinger Bar се превръща в джазовия момент от седмицата в София! Всеки вторник към музикалните домакини Борислав Петров и Александър Логозаров се присъединяват талантливи гости от българската сцена, с намигване към джаз традицията и безкраен стремеж към полет на духа, придружен от неистово забавление. Очакват те любима музика, happy hour и все хубави емоции.

Красимир Терзиев. Реконструкции на предстоящото

Галерия „Структура“ ни посреща с още една изложба, която влиза под кожата. В изложбата влизат различни руини, като че ли резултат от процесите на ентропия с разнообразен произход. Включени са цикъл фотографии, 3D модел на мястото, превърнало се в единственото убежище, в съвременния Ноев ковчег по времето на ограниченията, свързани с Ковид-19, а ежедневни обекти като пластмасови столове за градината са модифицирани. Разпознаваме предметите и местата, но усещаме и невидимата сила на космическия натиск, който ги отнема от нас. Мария Терзиева е куратор на изложбата, а творчеството на Терзиев можеш да разгледаш до 12 март.

„Серотонин“ в Театър „Азарян“

Веднага след вернисажа на горното събитие отправяме поглед към Театър „Азарян“ и главните герои в постановката – Васил Читанов, Ирмена Чичикова, Ивайло Драгиев, Биляна Георгиева  и други любими лица. За пръв път у нас имаме възможността да гледаме спектакъл по текст на най-известния съвременен френски писател Мишел Уелбек – смятан от едни за „скандален”, от други за „последния романтик“, последовател на традицията на голямата френска литература. „Серотонин“ е продължение на търсенията на режисьора Крис Шарков към сценичен изказ на нашето съвремие. Серотонинът е познат като „хормон на щастието”, а спектакълът изследва основанията за живот на човека, живеещ в началото на XXI век, определян от Уелбек като „хилядолетието в повече“.

„Майстора и Маргарита“ в Младежки театър „Николай Бинев“

Едно представление на седмица понякога е достатъчно, понякога – не. „Майстора и Маргарита“ е произведение, което няма нужда да ти представяме. Режисьорът Николай Поляков поставя емблематичния роман на Михаил Булгаков на сцената на Младежкия театър, а в две от главните роли – на Маргарита и Воланд, ще можем да видим Рая Пеева и Койна Русева. Нямаме търпение!

Döner Muzik в Клуба за естетическо възпитание на артиста

Събота е време за парти! Този уикенд се насочваме към ул. „Г. С. Раковски“ 114, където ни очаква източна музикална наслада. Döner Muzik танцува по струните на вечерното ни настроение с ритми, идващи от Турция, Сирия, Ирак и Балканите. Към Julieta Intergalactica се присъединяват Li Lie, RaJa и jOObba, а ние не можем да си изберем етаж, затова планираме да кръжим между залите, за да е пълно преживяването.

Кои са 10-те града по света, до които да отскочиш за питие?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *