Истинският образ на бащинството

People of Sofia и PokerStars Careers разкриват преживяванията на 12 бащи с активна роля в живота на своите деца

0 коментара Сподели:

снимки: People Of Sofia

Когато си представяме едно семейство, в главата ни типично се разиграва сцена като от 60-арска коледна реклама на кòла: майката вади вечерята от фурната, децата си играят наоколо, а бащата се прибира уморен в края на работния ден, за да прегърне домочадието, преди да седнат на масата.

Когато се връщам назад, спомените ми хем донякъде пасват на тази картинка, хем не. Баща ми винаги е бил много зает, но някои от по-ярките ми детски преживявания са от почивните дни, в които двамата излизахме на разходка в центъра, сядахме на по бира и сок и си говорехме за всякакви щуротии. Днес много семейства живеят в огледална версия на шаблона.

Мамите често са тези, които работят през делничните дни, а бащите прекарват много повече време в отглеждане на хлапетата.

Не може да се отрече, че XXI век е ерата на разнообразието и съществуват хиляди различни антистереотипи.

Така че вече таткото не е задължително някъде на фона, а все по-често играе активна роля в живота на своите деца. Именно това цели да покаже кампанията на People of Sofia и PokerStars Careers, подкрепена от платформа Майко мила и от лайфстайл сайта Boyscоut Magazine. Фотографът Вихрен Георгиев улавя портретите на някои от добрите примери в родителската грижа. Фотографиите са придружени с кратки интервюта, които представят отглеждането на децата не като геройство, а в истинския ѝ автентичен вид.

Историите на татковците за пример улавят нюансите в родителската динамика и баланса между работата и семейните задължения. Тези отдадени мъже доказват, че бащинството може да бъде всякакво: от сплотения живот под шатрата на семейния цирк, през отглеждане буквално по учебник до очаквано с години сбъдване на една мечта. Разпределението на задълженията също е различно. Някои господа предпочитат да се заемат с миенето на чинийки, лъжички и шишенца, други пък поемат игрите и разходките. Важното е да има хармония, любов и закрила.

В действителност изтърканото разбиране за ролите на родителите е не само невярно. То е и обидно както за жените, които са много повече от машини за безкрайно готвене и повиване на бебета, така и за мъжете, които пък имат пълния капацитет да сменят памперси и да нахранят детето. Все пак майките и бащите са преди всичко хора със своите специфични способности, желания и характери.

Можеш да разглеждаш участниците в кампанията на страницата на People of Sofia.

Светът на модата опустя без Тиери Мюглер.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *