Събития за седмицата: 4–10 декември

Отваряме топли прегръдки и посрещаме декември

0 коментара Сподели:

Последният месец на 2023 г. трябва да бъде отпразнуван, защото, вярваме, напред ни чакат специални 366 дни.

Дотогава оставяме следи в снега и по улиците на София, търсейки най-добрите места за бягство и вдъхновение. Залагаме на няколко изложби – една с фотографии от People of Sofia, друга с рисунки на Румен Гашаров и трета, която очакваме с нетърпение и те мотивираме да участваш в нея. В края на седмицата не изневеряваме на себе си и отиваме до столичните клубове. Там празнуваме 8 декември в два последователни дни. Останалото е история.

Без филтър: 10 години People of Sofia
4–13 декември, Doza Gallery

People of Sofia

През ноември те срещнахме именно с Вихрен Георгиев, създателя на People of Sofia. Сега се отправяме към неговата изложба с фотографии и се приготвяме за истинско пътуване през улиците и хората на любимата ни София. Снимките обещават да покажат, че „градът е не просто фон, а жива, дишаща същност, с хора, които споделят пътя ни“.

Изложба на Румен Гашаров
4–22 декември, Stubel Gallery

Румен Гашаров

Седмицата започва с още една страхотна среща – тази с рисунките на специалния Румен Гашаров. Познаваме го като една от фигурите в българското изобразително изкуство с неподправена оригиналност, представящата ни явления, събития, хора и предмети, превърнали се в художествени образи. Експозицията включва над 40 творби, създадени предимно през 60-те и 70-те години на миналия век. Вълнуваме се!

Отворена покана за изложба „АСАМБЛЕЯ НА СРАМА“ и „АСАМБЛЕЯ АНТИ-АРТ“
до 9 декември, Doza Gallery

„АСАМБЛЕЯ НА СРАМА“ и „АСАМБЛЕЯ АНТИ-АРТ“

И като сме започнали с изкуство – предлагаме на всички артисти, които ни четат, да се впуснат в ново приключение. Иво Димчев и галерия Doza предоставят възможност да участваш в изложбата „Асамблея на срама“ и „Асамблея анти-арт“, като представиш твоя творба, а по-късно я видиш на площ от 1 квадратен метър. Ако искаш да участваш, покажи проект на тема „Срамът в мен, срамът от мен, срамът в другите, срамът от другите. Красотата или трагедията на срама и красотата или трагедията на неговото превъзмогване. Връзките му с други теми като личното, страха или темата за свободата. Какво е арт и какво е анти-арт?“. Изложбата ще започне на 15 декември, а срокът да участваш е до 9-и. Давай, смело!

The Purge by BLVKCAT & ФA3A
8 декември, София

The Purge by BLVKCAT & ФA3A

За празника на студентите избираме тъмното и The Purge. Празнувай твоята свобода и бъди истинското си Аз, а щом чуеш сирената – всички рейвове стават законни за 12 непрекъснати часа. Полицията, пожарната и спешната медицинска помощ няма да работят до 10:00 сутринта на следващия ден, така че се приготви за беззаконна нощ.

ANNA at EXE CLUB
9 декември, EXE CLUB

ANNA at EXE CLUB

След рейва на 8-и поспи, почини, рефрешни и тръгни към Софийския университет. Съботните лекции ще бъдат с ANNA, една от кралиците на електронната сцена. Тя прави Techno и Ambient, издава музика за Drumcode, Plus 8, Mute Records, Afterlife и прави, по наше скромно мнение, едни от най-добрите ремикси.

Аудиокнигите и психичното здраве: за силата на добрата история

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *