Седем от най-добрите барове в света за 2021 година

Изживяване отвъд напитките и неповторимата атмосфера

0 коментара Сподели:

Негово величество питието – тази невероятна смесица от вкусове, които гъделичкат сетивата. Най-добрите барове в света съчетават изобретателност, отношение и изящество, създавайки единствен по рода си шедьовър, който ще направи съботната ти вечер несравнима.

Превръщаме мечтаните барови дестинации в нещо повече от точки на картата и се потапяме в море от вкусове, светлини, история и дизайн.

Това са седем от най-страхотните места, в които да се насладиш на авторски коктейли и умело подбрани музикални тонове.

Ако пък имаш любим бар на родна земя, то сега е времето да го подкрепиш в гласуването за седмите Go Food&Drink Awards. Избираш фаворитите си в цели 22 категории от ресторанти, клубове, барове и стрийт фууд местенца в София, Пловдив и по Черноморието.

Правилата са прости: влизаш на awards.goguide.bg и даваш вота си за любимите си заведения. Ако си късметлия, това може да ти донесе 1000 лева ваучер от Fashion days и ежеседмични специални награди от Takeaway.

Затягаме коланите, приготвяме зелените сертификати и се насочваме към…

The Clumsies (Атина, Гърция)

Разположен в сърцето на гръцката столица, The Clumsies съчетава раздвижена градска атмосфера с няколко магически щриха. Коктейлите се поднасят с внимание към детайла.

Някои от летните им предложения вървят с ароматизирана хартиена лентичка, която да донесе мириса на плажа директно на масата ти!

За да си избереш измежду големия асортимент, ти трябва специално фенерче с ултравиолетова светлина… тъй като менюто е написано с невидимо мастило. Питиетата пък са разделени по категории не спрямо видовете алкохол, а в три настроения – щастие, вълнение и нежност. The Clumsies е мястото за нещо нестандартно, но все пак носещо всички белези на модерното и елегантното.

Connaught Bar (Лондон, Великобритания)

Вече втора година Connaught Bar е коронован за най-добрия бар в Европа и света в множество класации.

Има защо – комбинацията от висока класа и неподражаем стил доближава типичната великобританска точност до италианската радост от живота. Това е, защото самите собственици и основатели на бара идват от ботушоподобния полуостров. Интериорният дизайн е самата изисканост, а мартинито е запазена марка на заведението. Опитай джина собствено производство на барманите или пък се потопи в коктейл Затъмнение: боядисаната в черно чаша кара течността сякаш да изчезва в космическа бездна.

Salmon Guru (Мадрид, Испания)

Всеки с вкус към щурото и шантавото би останал очарован от уникалната обстановка и преди всичко – уникалните питиета.

Сервирани в специални чаши във формата на дракони, риби и какво ли още не, коктейлите са майсторски забъркани от съставки, каквито надали си опитвал.

Мезетата не им отстъпват. Миди, октоподи и свинско с микс от подправки вървят ръка за ръка с напитките, за да ти помогнат да изживееш комбинацията от вкусове пълноценно. Интериорът също е за отбелязване. Разделен на три тематични зали, барът те вкарва неоновия свят на комиксите, 50-арска тропична фантазия или пък Холивуд от времето на немите филми.

Florería Atlántico (Буенос Айрес, Аржентина)

Този аржентински бар умело съчетава традицията с модерното, смесвайки следите от богатото културно минало на страната. Местните продукти гарантират зеления произход на коктейлите.

Стените пък са ръчно изрисувани от Ренато Джованони, бивш графичен дизайнер, а сега барман и собственик на заведението.

Florería Atlántico е разположен на една от най-красивите улици на Буенос Айрес и запечатва автентичния вкус и ритъм на града. Името не е подвеждащо – цветни букети надничат от всички страни на таверната, която е също така и магазин за цветя. Ароматът на разнообразната растителност се преплита с уханието на свежите комбинации от коктейлни съставки. Истински пир за сетивата!

Camparino in Galleria (Милано, Италия)

Да отидеш в Милано и да не опиташ класическия аперитив е като да идеш в Рим и да не видиш папата. Ако искаш наистина автентично италианско преживяване, най-доброто място за това е Camparino in Galleria – бар, който съществува от над сто години.

Разположен на най-централната локация в града, терасата на заведението открива прекрасна гледка към площада Piazza del Duomo и емблематичната катедрала.

След откриването си през 1915 година барът е реновиран, но все още пази класическият си чар. Дървеният тезгях, полилеите и шахматният под на първия етаж те пренасят в миналия век, а нагоре по стълбите те очаква модерен изискан интериор.

Cantina OK! (Сидни, Австралия)

Да отбележиш посещение в Cantina OK! е наистина ексклузивно постижение, тъй като прочутият австралийски бар разполага с място за едва 20 души.

Опитай мексиканския мезкал, лично селектиран от собствениците, и известната им Маргарита, носеща специфичен авторски почерк. Ако си почитател на доброто питие, не се колебай да попиташ барманите за историята на напитките. Гарантираме ти, че са истински познавачи.

Handshake Speakeasy (Мексико, Мексико)

Speakeasy среща ар деко в това стилно заведение. Изящните полилеи изпъкват на фона на черните стени, медните акценти и минималистичния бар. Иска ли питане, че коктейлите са на ниво!

Освен модерни предложения можеш да опиташ и нещо от винтидж колекцията. 50-годишно уиски, 70-годишно амаро или кампари на половин век… отлежалите питиета са подбрани от всички краища на света, за да те отведат на пътешествие през времето и пространството. Handshake Speakeasy предлага и колекция от коктейли в кенчета, носещи запазената марка на мястото.

Не забравяй, че – Ти раздаваш наградите! Гласувай за Go Food&Drink Awards и спечели

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *