Мистериозната сила на шестото чувство

Ето какво различно можеш да направиш, за да станеш по-добър в изкуството да познаваш себе си!

0 коментара Сподели:

Интуицията е специфичното ни качество да разбираме „нещата“. Това често изключва логическите пътища, но само защото е мигновено усещане. Към него трябва да подхождаме с внимание, защото най-често това е нашето собствено съзнание. Макар и в последните векове всичко, което не е подкрепено от логически аргументи, да си е спечелило лоша репутация, силата на първоначалното усещане все още гори в някои от нас, и то с пълна пара.

Това е, така да се каже, нашата супер сила, която изисква ежедневна поддръжка.

Носи ни много позитиви, ако се научим да я използваме в наша полза. Много хора умишлено изследват  интуицията си, а има и такива, които директно ѝ се доверяват. Кога за последно се заслуша във вътрешния си глас? Всички изпитваме емоции, но силно интуитивните хора се вслушват в тях по-задълбочено. Да обърнеш внимание на това, което се върти в душата ти, не значи непременно да се оставиш емоциите да те водят или заслепят, което е тъмната страна на монетата. Значи да си обръщаш внимание и подобно на състоянието при медитация да не се страхуваш да чуеш какво има да ти каже сърцето. Все пак за хармония са нужни поне два елемента.

Този подход може да те доведе до невиждано приятни състояния на баланс и самопознание, използвайки както вътрешното си чувство за интуиция, така и логиката.

И, разбира се, интуитивните хора обръщат внимание на самоосъзнаването, и то на ежедневна база. Практикуването на медитация, или така нареченият mindfulness, стана популярно в последното десетилетие. Можеш дори да изтеглиш приложение за телефон, което да те навигира в първите стъпки от пътуването ти към теб. Далеч от разбирането на някои хора за тези практики, това се оказва доста отпускащо начинание, което не отнема нито много време, нито много усилия.

Отворения път към интуицията в нас влияе особено благоприятно на креативността ни. Вместо да бъдем обвързани със страха и чуденките ни, можем лесно да си позволим да помечтаем и да преследваме далечни цели.

Може да звучи наивно и простовато за някои хора, но за интуитивистите е много по-глупаво да обърнеш гръб на вътрешния си глас и да влагаш усилие в неща, които не чувстваш свои, защото, където има интуиция, има и желание да създаваш.

Ако все пак имаш желание да се свържеш със себе си, ежедневният стрес и „страничните“ шумове не са най-подходящата среда за постигане на тази връзка. Именно затова хората, които намират това за важно, успяват да отделят дори малко, но качествено време, в което да останат насаме със себе си.

В резултат на всичко това може да усетиш как постепенно успяваш да постигнеш и по-дълбока връзка с останалите хора. Емпатията ти със сигурност израства, умението да разбираш останалите и начините им на действие спрямо тяхната вътрешна мотивация. Разбирайки своите емоции, отваряш пътя си към света на другите и взаимно може да имате много по-голямо удовлетворение от общуването.

Веднъж научил се да слушаш вътрешния си глас, можеш да започнеш да интерпретираш знаците около себе си спрямо вътрешните си желания. Колкото по-интуитивен ставаш, толкова по-добре ще разбираш за какво мечтаеш и ще съумееш да намираш най-подходящите пътища към постигането на желаното. В резултат може да забележиш как се фокусираш върху нещата, които те карат да се чувстваш добре, научаваш се как да намираш баланс в различните ситуации на живота ти и всичко това – вътре в теб.

Виж повече за балансирания живот и изкуството "лагом"

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *