6 пенливи вина, с които подобаващо да изпратиш 2021

Мехурчета, изисканост и неповторим вкус

0 коментара Сподели:

Aко си представяш как Франк Синатра пее нежно My Way, а Грета Гарбо отмята наниза си от перли, докато светлините на Ню Йорк осветяват притъмнените джаз клубове,

то със сигурност тази картина не може без любимото ни шампанско и пенливи вина.

Неизменни джентълмени на всяко парти, тези sparkle еликсири са отлични както за елегантен коктейл, така и за романтична вечеря, а в комбинация с други знакови „зимни“ алкохолни напитки се превръщат в нашия избор за

най-добрата селекция в края на годината.

PROSECCO Treviso Ca’Val Brut

Изумителното просеко от област Венето-Валдобиадене, което ни предлагат в своята премиум листа Domaine Boyar, се отличава с

елегантен сламен цвят, ароматен флорален букет и хармоничен вкус.

Сребърен медалист от MUNDUS VINI – това вино заслужава специални поводи.

La Gioiosa Prosecco Rose Millesimato

С нотки на нар и свеж аромат на червени плодове La Gioiosa Prosecco Rose Millesimato ни отвежда право в страната на просеко чудесата. В сърцето на област Венето, където в Трeвизо пенливата напитка е на пиедестал, La Gioiosa се развива като един от водещите производители. С множество награди

това просеко гали небцето с копринено усещане и интензивни аромати, а комбинацията между сортовете Пино Ноар и Глера придава още по-изтънчен профил на вкусовото възприятие.

G.H.Mumm Champagne

Изтънчено и френско, ексклузивно, абсолютно новогодишно и запомнящо се – това шампанско от листата на Перно Рикар България завладява още с първата глътка.

Вкусът е свеж, с елегантни леки ванилови нотки, а консумацията му охладено води сетивата към нови върхове.

Избираме го не само в новогодишната нощ, но и всеки път когато искаме да поглезим сетивата си, събирайки границите между София и Париж с всяка следваща глътка.

Orochiaro

Orochiaro и Orochiaro Rose са начинът на Маги Халваджиян да ни предостави възможност да се докоснем
до най-доброто от Венето, Италия, само с отваряне на бутилка. Идват светли празници! Отпийте от това богатство и го споделете с най-близките. Защото животът е хубав!

CAJ

Черно отвън, блестящо отвътре!

Това просеко е перфектно балансирано, с минерална нотка, която придава мека елегантност.

Типичният намек за праскова е в пълно взаимодействие със свежата киселинност на гроздето, сорт Глера, от високите хълмове на Валдобиадене, Италия. Нещо лично. От продуцента Маги Халваджиян.

PIXELS Glera Brut

Какво са празниците без пенливо вино? Серията вина PIXELS на New Bloom Winery са ни любимци отдавна, но за специални поводи избираме нещо по-така – пенливото PIXELS Глера.

С освежаващ и чист вкус, ярък златист цвят, аромат на зряла зелена ябълка и свеж лимон, това невероятно вино е с фини мехурчета, танцуващи в изискана нишка в чашата.

PIXELS се затваря с уникална, умна тапа, която съхранява качествата му, а ние казваме, че то е любимата ни перспектива, през която поглеждаме плановете си за новата година. Мехурчета и чаши горе за българското вино. Добра работа, New Bloom Winery!

Нещо стилно за почитателите на уискито

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *