Какво търсихме в Google през 2021 година от България

Българската следа в търсачката е с формата на…

0 коментара Сподели:

Google е онзи човек, който ни познава най-добре. Знае повече от приятелите ни и със сигурност пази спомени, които дори родителите ни са изгубили някъде из кътчетата на съзнанието си.

Е, понеже Google използва доста по-усъвършенствани бази данни от тази, намираща се над раменете ни, няма как да забрави за странните ни чуденки. И понеже можеш да разбереш много за един народ от това, какво търси в интернет, сме тук с ежегодния обзор на най-търсените неща за последните 12 месеца.

Духът на 2021 според търсенията ни в Google се синтезира в колба и е препоръчителна в борбата със световната пандемия.

Другата тема, която силно ни е вълнувала, е политиката. За щастие след третите избори тази година стигнахме до правителство. Можем само да се надяваме през 2022 да не оглавим класацията с „импийчмънт“ или подобен термин, сочещ към неуспехите на този фронт.

Опаковането на Триумфалната арка в Париж не е изместило Европейското първенство по футбол, така че противниците на това така непонятно „модерно“ изкуство,могат да си отдъхнат. Спортът, в който доста добре платени професионалисти целят врата, все още е нещото, което ни вълнува най-живо.

А Европейското тази година наистина си заслужаваше.

Ние сме доста любопитен народ, питаме и искаме да знаем „Какво е това“, а енциклопедиите за жалост нямат бърза търсачка Ctrl + F, за да отговорят на важните ни екзистенциални въпроси. Въпросът „Какво“ най-често е бил последван от „да ям“, „е зелен сертификат“, „е мажоритарен вот“ и „ЛГБТИ какво означава“. Всекидневните битовизми все пак са важна част от живота и всеки може да си направи изводите. Второто „К“ в дежурните въпроси, а именно „Как“ е последвано от машинния вот, онлайн преброяването, изваждането на зелен сертификат и писането на есе.

Най-търсените личности оформят нестандартен профил на интересите на нацията.

Кирил Петков е следван от Джулиана Гани, а Николай Василев допълва челната тройка.

Спортните постижения на Ивет Горанова също ѝ отреждат място в шестицата, а Мария Бакалова е 8-а, следвана от Маги Бадер. Бойко Рашков затваря челната десетка.

Кулинарията винаги ни е интересувала, но тази година за сметка на други трапезата за Бъдни вечер не влиза в класацията. На мястото на сарми и пълнени чушки сме се интересували от гофрети, козунаци, еклери и други сладки изкушения. Гладът за сладко не е тренд, който може да се затрие, колкото и проучвания да ни казват, че захарта е изключително вредна.

Личи си, че гледаме със същите очи и на ваксините, но всеки сам си преценя, де.

А накратко класацията на общите търсения изглежда така:

Евро 2020
Ваксина Ковид
Преброяване
Избори 2021
Зелен сертификат
Squid Game
Резултати избори 2021
Кирил Петков
Ковид мерки
Демократична България

Любопитството в дигиталната ера не убива котките, само пази данните им за вечни времена.

А ако глобалните търсения, както и тези в различните държави са ти любопитни, можеш да ги откриеш на този линк.

Какво слуша светът през 2021 – с панделка от Spotify

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *