4 хибридни офиса, които ни показват предимствата на новото време

Иновативните офис пространства и компании, които ни дават свобода

0 коментара Сподели:

През последните две години светът се промени – бизнесът също.

За наша радост обаче компаниите проявиха иновативност и в момента „офисът“ е разтегливо понятие.

Дотолкова разтегливо, че ние го наричаме „хибриден“ и ти показваме всички бенефити, които компаниите ти осигуряват, независимо дали си избрал да се възползваш от офисните им пространства, или си решил домът да е новото ти работно място. Изборът е твой, а предимства има, както и да го предпочиташ.

Endava

Endava e британската софтуерна компания с над 8000 служители по целия свят и над 300 в България, която трайно премина към хибриден работен режим.

Нещо повече – служителите ще могат да работят до 20 дни годишно от чужбина, а компанията открива и първите офис пространства, специално разработени за хибриден режим на работа.

Не само настоящият пандемичен контекст е причина компанията да избере именно този модел – служителите сами заявяват, че предпочитат по-голяма гъвкавост, а хибридният модел предлага именно такава, съчетана с така необходимите личен контакт и сътрудничество, постижими при работа от офиса.

Sitel Group

В интернационалната аутсорсинг компания с над 2000 служители хибридният модел позволява всеки сам да определи кога и за колко време да работи от офиса или от къщи –

не е чудно, че около 73% от броя на служителите са под 35 години!

Тук гъвкавото работно време води до баланс – контактът на живо осигурява по-лесна, бърза и ефективна работа, а съчетанието с работа от избраното от служителя място разнообразява монотонното ежедневие и стимулира активния начин на живот. В Sitel Group постоянно инвестират в уменията и способностите на служителите си, чийто кариерен път в компанията често ги отвежда до мениджърските позиции.

Tek Experts

Според Людмила Романова, Country HR Manager в Tek Experts, успешният модел на работа е именно хибридният. Тази позитивна нагласа споделят и служителите на компанията, които продължават да надграждат уменията и знанията си благодарение на дигитализираните обучения и сертификационните курсове.

„За разлика от много компании, които замразиха проектите си за обучение и развитие и изпратиха всички вкъщи, нашите служители не загубиха връзката помежду си, дори напротив“

– споделя още Людмила, като добавя, че позитивите от хибридния модел са значително повече от негативите. При него се разчита на самоконтрол и отдаденост, но нещата все пак се случват в нормалния си ритъм, което носи спокойствие и сигурност.

Questers

на откриващата снимка

Добрият work-life balance не е нищо ново за Questers. Вече 14 години компанията предлага разнообразни бенефити за служителите си – от гъвкаво работно време и възможност за работа от къщи до карти за спорт и отстъпки в популярни заведения. Хибридният модел позволява на служителите да работят от всяка точка на страната, докато офисът остава отворен за всеки, който има нужда от креативна среда.

През топлите месеци екипните занимания са изнесени или в планината, или на огромната тераса, а когато времето не позволява скитане навън, от компанията организират онлайн викторини, виртуални кулинарни работилници, фото предизвикателства и други.

Ако не ти се работи и имаш нужда от почивка, виж тези три дестинации за ноемврийско бягство.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *