Три дестинации за ноемврийско бягство

С дъх на гора

0 коментара Сподели:

Ноември е сладък пътешественик, който върви с красиви гледки, планински въздух, топло одеяло и запалена камина в края на деня. Ето защо точно през този наш любим месец те водим на три места, които ще напълнят сетивата ти с красота, ще ти дадат необходимия релакс и забавления и ще ти напомнят, че в момента е най-доброто време от годината.

В прекрасна стая, по планинска пътека или в изключително СПА – знаем къде да те заведем и тръгваме точно сега.

Улови петте елемента

Първата ни спирка е любимата ни Сапарева баня, която предлага безкрайни възможности за туризъм. Ние препоръчваме да видиш гейзера фонтан, който е изригнал през 1957 г. на височи- на 18 м, като температурата при неговия извор е 103°, което го прави най-горещия в континентална Европа. Наблизо са и Седемте рилски езера, великолепната местност по долината на река Джерман с редки растения, вековни гори, диви животни и водопади – резерват „Скакавица“, както и овчарченския водопад Горица.

За да се насладим на цялата тази красота, ние отсядаме в хотел „Петте елемента“.

Тук енергията на въздух, вода, огън, земя и дърво събужда силите на тялото и духа, лекува и успокоява.

На място ни очакват 3000 кв.м открити и 1500 кв.м закрити минерални съоръжения – басейни, детски басейни, джакузита, топила, сауни, парни бани и масажни студиа. Откриваме и разкошни стаи с луксозно настаняване за двойки или за цялото семейство, както и впечатляващ лоби-бар с модерен интериор. Гледката от хотела пък безспорно удивява сетивата.

Мистика и уединение

През ноември не пропускаме и района на Велинград. Родопите винаги омайват и удивяват, а ние те съветваме задължително да се разходиш до Юндола, Цигов чарк и яз. „Батак“ за несравними гледки. Можеш също да обиколиш езерото Клептуза с водно колело, да хванеш теснолинейката от жп гарата на Велинград, да видиш крепостта „Цепина“, пещерата Лепеница и т.нар. Плиоценски парк край с. Дорково с нестандартния музей, в който черешката на тортата е възстановка на истински мастодонт.

В центъра на всичко това, обгърната от мистиката на планината и вековни борови гори е VILLA THE LODGE. Изработена изцяло от естествени материали, основният акцент в нея е дървото във всички негови форми и превъплъщения.

Вилата предлага ексклузивно изживяване на своите гости с три спални, просторен и уютен хол с красива камина, напълно оборудвана кухня и фантастична панорамна тераса.

Дворът пък е заобиколен на 360 градуса със 100-годишна гора, давайки ни изумителна гледка. В най-южната му част има огнище, край което прекарваме мечтана горска вечер.

Чудото Гела

Най-докосващото късче от Родопите за нас несъмнено е село Гела. На 16 км от ски курорта Пампорово и само на 4 км от прекрасния архитектурен резерват „Широка лъка“, тук всяка година през август се провежда превърналото се в традиция национално гайдарско надсвирване. В местността Илинден, на поляните край параклиса „Св. Илия” от стотици години родопските гайдари свирят на планината. Според някои легенди именно село Гела е родното място на Орфей – смята се, че той е слязъл да търси Евридика в пещерата Дяволското гърло.

Тук е и едно от трите най-силно енергийни места наред с Кръстова гора и Рупите.

В сърцето на тази магия е Villa Gella. Тя ни предлага уникално и луксозно изживяване на 1600 м надморска височина. Семейният хотел е с шест спални, обширна дневна зона на приземния етаж с невероятна камина и източно изложение, трапезария и фантастична панорамна тераса с огнище. Villa Gella разполага и със СПА зона, с десетметров закрит отопляем басейн. Тук ни очаква истинска наслада в магията на планината.

Виж и тези 4 страхотни дестинации извън България.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *