10 неща, които разбираш, когато станеш на 30

С времето представите ни се изменят значително

0 коментара Сподели:
10 неща, които разбираш, когато станеш на 30

Двайсетте ти години са времето, когато да живееш за мига. Този странен период, през който не си нито тийнейджър, нито напълно възрастен, е дълбоко свързан с търсене на себе си.

Пътят към себеоткриването е дълъг и често минава през множество безсънни нощи, нови запознанства и партита до сутринта.

На 30 вече си много по-улегнал, животът ти почти е спрял да криволичи, а плановете за бъдещето излизат на дневен ред. Това въобще не е нещо лошо. Колкото и да ти липсват безгрижните времена на купонясване, те са свързани и с много несигурност, тежки уроци и обърканост. Вече достигнал мир със себе си, се изправяш пред нови предизвикателства от съвсем различно естество и преоткриваш нови радости в малките неща.

Какъвто и да е личният ти опит, със сигурност ще откриеш нещо познато в поне някои от тези десет ситуации.

1. Бебета вместо бутилки

Отваряш инстаграм в събота сутринта и преглеждаш сторитата на приятелите си. Вместо задължителните клипове от дискотеката, снимки на бири и коктейли и пиянски видеа как някой върши всевъзможни глупости, все по-често попадаш на бебета и здравословни рецепти. Семейният живот измества безкрайното парти из социалните мрежи, но и без това вече беше започнало да ти писва от поредната групова снимка на подпийнала компания, изскочила на фейсбук фийда ти.

2. Боята за коса става необходимост, а не прищявка

Почти всеки е преминал през период, в който косата му е била в някакъв нестандартен цвят. На този етап обаче заменяш скейтърските кецове и виолетовата коса с удобни боти и боя в естествен цвят, с която да покриеш новопридобитите си сиви корени.

3. Стабилните доходи стават все по-привлекателни

Досега може да ти е изглеждало секси да ходиш с някой дългокос китарист или неразбран поет, но изведнъж счетоводителите започват да ти се струват доста готини със стегнатият им… график и тяхната неустоима способност да планират бъдещето си.

4. Заменяш тиксото със стилна рамка

Да, покритите с плакати стени имат своя чар, но само като си помислиш как, ако решиш да смениш някой, после ще ти се налага да чистиш петна от тиксо или направо да пребоядисваш, направо ти става лошо. Време е да замениш постерите с рамкирани принтове и картини, които да се връзват с новото кресло или дизайнерската масичка.

5. Тенджерите и тиганите стават вълнуваща тема за разговор

Усещаш се как все по-често с приятелите си обсъждате посуда, домашни потреби и почистващи препарати. Какъв кеф е, вместо да се тъпчеш с пица директно от кутията, да си сготвиш нещо вкусно в новия си незалепващ керамичен тиган.

А чу ли, че са пуснали хубавото веро на намаление? Еха!

6. Изведнъж броколито и зелето звучат апетитно

Стига вече с мазните дюнери посред нощ след бурен запой в някой бар. Сутрешното смути с кейл, спанак и ананас ти се струва къде-къде по-привлекателно. Здравословната храна, последвана от сутрешен джогинг, е същински пир за организма и ти нямаш нищо против да се придържаш към този нов режим.

7. Вече да ти искат лична карта за цигари или алкохол не е обида

На двайсет си и най-спокойно слагаш продуктите си на касовата лента. Тъкмо си готов да платиш, когато касиерът те застрелва с въпроса:

„Може ли лична карта?“. Ама как така!

Та ти вече от няколко години гласуваш и съвсем законно си купуваш алкохол, какво е това недоверие изведнъж?

Когато вече си на трийсет, приемаш въпроса по нов начин. Даже понякога си толкова трогнат, че благодариш на продавача за комплимента. Явно кремът против бръчки наистина работи.

8. Имаш шкаф за алкохол у вас…

… и не бързаш да го изпразниш. Отминаха времената, когато бутилка вино в твое притежание не можеше да оцелее повече от няколко дни, най-често опустошена от приятелите, с които си решил да я споделиш. Днес си имаш цял шкаф с разнообразен алкохол, предимно предназначен за почерпка, когато някой ти дойде на гости.

В редките случаи, когато си в настроение да се почерпиш, си сипваш два пръста уиски с лед.

Толкова.

9. Предпочиташ авторските коктейли пред бири в парка

Пейка-партито си е класика, особено когато си беден студент, само че от един момент нататък започва да те блазни удоволствието от самото питие. Вече вкусът е много по-важен от алкохолното съдържание и дори един ексклузивен коктейл да е на цената на три бири от магазина, преживяването напълно си заслужава. Освен това е много приятно с компанията да седнете да пиете по нещо на място, където можете спокойно да си чуете приказката.

10. Оценяваш наново важността на здравия сън

Когато се събудиш след поне осем часа сън, изпълнен с енергия и добро настроение, нищо не може да те събори. Напоследък оставането до късно те изтощава, а когато излезеш на събитие, продължаващо до след 11, усещаш как започваш да се прозяваш. Нищо не може да се сравни с един усмихнат старт на деня и цяла библиотека от интересни сънища, които да си припомняш, докато си сърбаш от кафето.

Виж и 10 неща, които можеш да намериш в апартамента на средностатистическия софийски ерген

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *