5 филма с убийствени игри, ако Squid Game ти е харесал

Ако си харесал Squid Game, не пропускай тази селекция

0 коментара Сподели:

На какво си готов, за да спечелиш? Когато залозите са високи, било то пари или собственият ти живот, нещата загрубяват. С ясната цел за върховната победа хората и начинът им на мислене се променят коренно. Не е изненада, че корейския хит Squid Game завладя света за толкова кратко време. Конфликтът между човека, победата и личния морал е сюжет, на който не можем да устоим.

Затова ти представяме нашата селекция филми с убийствени игри и високи залози!

Nerve

Осмеляваш ли се? Има два вида хора в света на Nerve – гледачи и играчи. Ема Робъртс влиза в ролята на Ви, момиче, което никога не правилo нещо извън нормата. Решава да пробва играта Nerve, за да излезе от комфортната си зона и да спечели пари. Само че нещата постепенно набират все повече и повече инерция и не е ясно къде ще е границата и дали няма да загуби всичко.

The Hunger Games

Това може и да е серията, която наистина стартира всичко. Култовата адаптация по книгите на Сюзан Колинс беше вълната, която пренесе едно поколение от романтики с вампири към сюжети в дистопични общества. Игрите на глада са ежегодно реалити предаване за богатите граждани на Панем, но за участниците са въпрос на оцеляване. От 12-те окръга се избират по двама участници като ежегоден дан, като само един може да оцелее накрая на играта.

Ready or Not

Започваме да забелязваме, че турбобогатите имат някаква мания с убиването на хора за кеф. Грейс посреща най-щастливия ден в живота си с грозен сблъсък със семейството на новия си съпруг. Вместо типичната кошмарна свекърва семейство Ле Домас предоставят на булката цяла тумба роднини, от които трябва да бяга още с първата брачна нощ. Принуждават Грейс да участва в някакъв вариант на криеница, при който всички освен нея жумят и трябва да я заплюят със смъртоносни прободни рани.

Game Night

Тук изразът „от играчка става плачка“ придобива нови измерения. Макс и Ани ги сплотява спортната злоба и любовта към игрите, а и към победите, разбира се. Една вечер се събират у приятели, където им е обещано, че предстои най-интензивната групова игра до момента. Включва нападения, отвличания и реални опити за оцеляване на вечерта, които играчите не са очаквали.

Battle Royale

Разбира се, няма как да не споменем и оригиналния Battle Royale. Японският филм е толкова противоречив за времето си, че на Wikipedia има цял раздел за възприемането му от критици и световната публика. В продължение на 11 години филмът е забранен в Северна Америка. Шокиращото насилие е изиграно от истински тийнейджъри вместо обичайните актьори на по 25+ години играещи деца. Един клас ученици са откарани на неизвестна локация и им е заповядано от правителството да се избият взаимно. Това е последен учебен урок преди завършването им – урок по оцеляване в един жесток и безмилостен свят, който ги чака.

The Belko Experiment

Ако си мислиш, че компанията за която работиш, контролира живота ти, си помисли пак. Един ден в офиса на компания Белко има тотален локдаун и автоматизирана система известява всички служители в сградата – на всеки 30 минути трябва да бъдат убити по 3 човека, избрани от служителите, или ще бъдат убити 6 човека на случаен принцип. Филмът повдига въпроса – как оценяваме човешкия живот? Какво си готов да направиш, за да оцелееш? И как определяш дали го заслужаваш повече от колегата, който седи срещу теб?

The Purge

Макар да не е точно игра, Чистката си има собствени правила. Веднъж годишно правителството позволява всички престъпления – насилие, кражба, убийство. На тази една нощ всеки е сам за себе си и всичко е позволено. Филмовата серия пожънва успех още с първата част през 2013 година, след което следват и още 4 части. Докато някои хора правят всичко по силите си да оцелеят на тази вечер, други се възползват, за да дадат израз на най-мрачното си Аз безнаказано. Чистката е игра на оцеляване, в която няма кой да ти помогне.

Виж и 10 неща, които можеш да намериш в апартамента на средностатистическия софийски ерген

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *