Една легенда се завръща: French 75

По повод 75 годишнината на InterContinental Hotels & Resorts опитваме техния страхотен авторски вариант на легендарния коктейл. Кога и къде - чети нататък!

0 коментара Сподели:

Когато легендата в хотелиерската индустрия InterContinental Hotels & Resorts отбелязва своята 75 годишнина празнуването наистина е грандиозно, а когато го прави със специално създаден за повода авторски прочит на класическия коктейл French 75, който може да опитаме в сърцето на столицата, тогава събитието е точно по наш вкус. Да започнем обаче първо с това произведение на изкуството – French 75. Представете си следната сцена от „Казабланка“ – скупчилите се немски офицери в Rick’s Café Americain един през друг се надпреварват кой ще поръча пръв, и то точно него. А сега си представете крачещия с вечната цигара в уста Ърнест Хемингуей, който нервно потропва с пръсти в любимия си парижки бар и подвиква на бармана:

„Живо, момче, вече трябваше да е готов!“

Тези сцени са напълно реални, защото в цяла историческа декада всички искат и говорят само за него – абсолютно легендарния, стипчив и силен като изстрел на оръдие French 75. Коктейлът дотолкова се прославя в началото и средата на 20-те, че не минава вечер в което и да е заведение почти в цяла Европа, в която той да не е най-поръчваната напитка.

Ето защо сега надълго и нашироко ти разказваме впечатляващата му история, а за финал споделяме и къде можеш да го опиташ по повод годишнината на друга легенда, този път в хотелиерската индустрия.

Американски или френски?

Легендата разказва, че French 75 е записан за пръв път под името „75“ през 1922 г. в Harry’s ABC of Mixing Cocktails от Хари Макелхон, като същата година го откриваме и в алманаха на Робърт Вермейър – Cocktails: How to Mix Them.  Вариантът на Хари е с Calvados, джин, гренадин и абсент, докато при втората версия Робърт добавя и лимонов сок. Класическата рецепта придобива окончателния си вид през 1927 г., когато коктейлът официално е наречен French 75 и се приготвя от джин, захар, лимонов сок и шампанско. През 1930 г. The Savoy Cocktail Book публикува рецептата отново под името French 75 и оттогава целият свят полудява по този красавец. Историята твърди, че коктейлът е създаден по време на войната от пилот на изтребител с френско-американски произход. На пилота шампанското му се сторило малко слабо, затова добавил към него джин.

Резултатът бил толкова алкохолен, че пилотът сравнил усещането да пиеш този коктейл с това да си обстрелван с френско 75-милиметрово оръдие, откъдето идва и емблематичното му име.

Ърнест Хемингуей поръчвал само French 75, докато живеел в Париж, а напитката се появява във великия „Казабланка“ от 1942 г., както и във филмите на Джон Уйен A Man Betrayed (1941) и Jet Pilot (1957). Най-хубавото на историята е, че сега можеш да опиташ French 75 и в сърцето на столицата, и то в уникален авторски прочит по специален повод.

InterContinental Hotels & Resorts на 75

InterContinental Sofia отбелязва диамантената годишнина на InterContinental Hotels & Resorts със страхотни изживявания за сетивата. Специално за празничния повод

– във Floret Restaurant and Bar от октомври 2021 до април 2022 ще можеш да се насладиш на създадения за тях коктейл InterContinental75

в партньорство с Piper-Heidsieck Champagne и The Botanist Islay Dry Gin. Всички ще може да изживеем с нескрита наслада освен авторския коктейл и изкушаващи кулинарни предложения и ексклузивни пакети с нощувки в най-знаковите локации на бранда.

InterContinental75 коктейл вече се предлага в 130 InterContinental хотела по света, сред които и InterContinental Sofia. Новата версия на добре познатия French 75 е създадена в партньорство с Piper-Heidsieck Champagne, носител на наградата „Най-добър производител на шампанско“ за 2021 г. и The Botanist Islay Dry Gin – ръчно направен джин от о-в Айлай, Шотландия. Коктейлът може да бъде направен и в безалкохолен, но също толкова празничен вариант със Seedlip Distilled и продуктите на Fever Tree.

Добавяйки и щипка от местните кулинарни традиции, екипът на Floret, знаковия ресторант на InterContinental Sofia, създаде изкушаващи ястия и десерти, които прекрасно допълват коктейлите и обещават неповторимо кулинарно изживяване. Най-хубавото е, че тази инициатива има и своята благородна кауза, като част от кампанията и ангажимента на IHG® – Journey to Tomorrow, InterContinental Hotels & Resorts ще дари $75 000 на Water.org и ще помогне на близо 15 000 души да получат достъп до питейна вода.

Генералният мениджър на InterContinental Sofia г-н Анджело Зукала сподели по повод събитието:

„Горд съм да представлявам първия InterContinental® хотел в България и смея да твърдя, че той следва същата тенденция на развитие като бранда на глобално ниво – само 3 години след отварянето InterContinental Sofia е носител на някои от най-престижните награди в туристическата индустрия, сред които „Водещ хотел на България“ за 2019 и 2020. Тази година отвори врати нашият бутиков уелнес център и вече работим по следващия голям проект – откриването на още един невероятен ресторант през 2022 г.“

Напомняме ти, че InterContinental Sofia е разположен на емблематичните жълти павета в сърцето на столицата и предлага неповторимо петзвездно изживяване, плюс спиращи дъха гледки към „Св. Александър Невски“ и Витоша. Хотелът е отличен за Водещ хотел в България и Луксозен Бизнес Хотел на Източна Европа за 2019, 2020 и 2021 г., а ние те чакаме в разкошния им Floret Restaurant and Bar, за да се потопим в магията на празника и да вкусим авторския InterContinental75. Сетивата заслужават петзвездно изживяване!

Вдъхнови се от разговора ни с Ража Ел Мадхун

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *