Първи звънец: 3 филма за училищно настроение

Три екранни удоволствия на училищна тематика

0 коментара Сподели:

Дори отдавна вече да не си ученик, ехото от времената, когато и за теб септември означаваше „първи учебен ден“, завинаги ще си звучи в главата ти. Докато някои трескаво купуват тетрадки с тънки и широки редове и мерят анцузи за новата година, на теб предлагаме да уважиш всенародния празник, като си причиниш тези

три екранни удоволствия на училищна тематика.

Notes on a scandal

Барбара (Джуди Денч) е сърдита възрастна учителка, останала стара мома. Новата ù колежка Шиба (Кейт Бланшет) бързо грабва интереса ù, но щом Барбара я вижда в прегръдките на 15-годишен ученик, работата става дебела. Следват конфронтации, манипулации и извиване на ръце, за да бъде запазена тайната и спасен бракът на по-младата жена, но какво ще стане, щом истината излезе наяве?

Booksmart

„Най-добрата комедия за гимназиално приятелство от Superbad насам“, казва главният филмов критик на Variety, а Rotten Tomatoes ù дава 96% одобрение. Не бъди предубеден към режисьорския дебют на Оливия Уайлд, в който две зубрачки откриват, че и най-бесните парти животни в училище са приети в топ колежи също като тях. Дали тогава не са се прецакали, като са залагали на ученето, вместо на тийн забавленията?

Dangerous minds

Луан (Мишел Пфайфър) е бивша военна, решила да преподава, която се изправя пред клас от умни, но немотивирани ученици от непривилегировани семейства. Докато опитва всичко, за да ги накара да внимават в час, тя се въвлича и в тежките им лични драми. Критиците не харесват особено филма, но пък е срамота да го знаеш само с кадрите от Gangsta’s Paradise на Coolio.

Предпочиташ нещо лятно? Виж тези 3 филма за синьото лято, по което жадуваме.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *