3 филма за синьото лято, по което жадуваме

Потопи се във филмовата ни селекция

0 коментара Сподели:

Не, няма да бутаме „Синьо лято“ към филмовия ти плейлист (макар че да, гледай го най-накрая). Август не е август, ако не разцепиш поне стотина вълни с тялото си. И докато си на синя тематика, подаваме ти три екранни творения със сини оттенъци в имената си, които да пробваш следващия път, когато търсиш компания за пуканките си.

Blue Miracle (2021)

Netflix тихомълком пусна тази драма през май, а критиците казват, че ще ти е сладко да я гледаш със семейството. Историята е реална. Става дума за мексикански дом за сираци, който се чуди как да изкара прехрана за всичките си малки обитатели, когато изскача възможност – няколко от хлапетата се качват на лодката на стар капитан (Денис Куейд), за да се включат в голямо рибарско състезание с тлъста награда.

Blue (2017)

Трябва да си проспал последните няколко години, за да си пропуснал факта, че пластмаса вече тече и от чешмата. Към 8 млн. тона от токсичния материал се озовават в океана ежегодно, което – заедно с прекомерния риболов и покачването на водната температура – води до няколко неща. Например, че вече имаме наполовина по-малко коралови рифове и въобще воден живот спрямо 40 години назад.

Blue Jasmine (2013)

Кейт Бланшет блести в тази Уди-Алънова драмедия. Героинята ù Джазмин е нюйоркска богаташка, паднала отвисоко при загубата на всичките си авоари. Привилегированото ù минало обаче още не е напуснало държанието ù и Джазмин – дошла при далеч по-скромната си сестра в Сан Франциско – успява неведнъж да вгорчи сюжета, докато се опитва да се бори с демоните си.

Виж и 7 неща, които знаем за Matrix: Resurrections.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *