Истории отвисоко: InGlobo ни събира за ново приключение

На 16 септември първото издание на поредицата „Ловци на истории“ ни очаква

0 коментара Сподели:

Няма такова усещане като това да гледаш отвисоко на света и да видиш колко малък е всъщност – дали от върха на планина или прозореца на самолет, това са миговете, в които осъзнаваме, че сме песъчинки в часовник. Но получаваме и друго – съвсем различна перспектива, гледка, която никога не бихме предположили, че е там, докато ние сме долу, част от нея. Когато се отскубнем от земното, от това тук долу, и погледнем отгоре – виждаме цялата картинка.

InGlobo отново ни събира, този път за ново приключение. Вдъхновени от телевизионната серия „Европа отвисоко“ на National Geographic, се поражда първото издание на „Ловци на истории“. Този път разказвачите ще бъдат на място с нас и от първо лице ще разказват за своите приключения.

Ще чуем историите на трима любители на височините, всеки със своите уникални случки, амбиции и истини, които ги изпращат, отново и отново, там – горе.

Емилиян Колевски e успешен български катерач с множество преодолени трудни маршрути по света и у нас. Специализира в дисциплината „боулдър“. Участва като филмов каскадьор в снимките за продукцията на „Критична точка 2“, когато катери по стената на най-високия водопад в света – Анхел във Венецуела, на 1054 метра над земята. Емилиян разказва за своята дисциплина, където разликата между победата и загубата е въпрос на живот.

Мартин Граховски е създател на филмовата компания 3 Minute Media и чрез силата на обектива ни пренася в световете, които е прекосил. Кадрите му обхващат от Африка до Азия, от най-големите градове до съвсем забравени кътчета в Родината. Последният му проект, филмът „48 часа“, е темата на неговия разказ – развива se високо в Балкана. По върховете и пасищата, които обхваща, е и Иво Данчев – фотографът, който напуска града и се установява в Родопите, вече известен със снимките си на жителите на планината.

Весо Овчаров е запален почитател на един от най-опасните въздушни спортове – полетите с уингсют. Поставя редица световни и национални рекорди в крос кънтри парапланеризма, и печелил различни международни състезания. Весо лети, в най-буквалния смисъл на думата, в района на легендарния връх К2 в Каракорум – втория най-висок връх на земята след Еверест, като достига над 7000 метра височина в полет. Прелита стотици километри из най-различни и отдалечени части на планетата и разказва за живота, прекаран в облаците.

На 16 септември от 19:00 часа всеки любител на добрите истории е поканен на City Stage, София (подлеза на НДК).

Очакват ни вълнуващи изненади подготвени от National Geographic, Samsung и MINI!

Входът за събитието е свободен, но ограничен до запълване на 30% от капацитета на City Stage София, според настоящите противоепидемични мерки. Вратите се отварят в 19:00 часа, но събитието започва в 20:00 – гостите, които дойдат навреме за събитието при отваряне на вратите, ползват с предимство местата.

„Истории отвисоко“ се провежда в сценичен формат, при който гостите са поставени на сцена. Има организирани седящи места, при спазване на отстояние от 1,5 м между облегалките на столовете на съседните маси и допускане на не повече от 6 души на една маса.

Заведението затваря врати в 23:00, но до тогава ще се насладим на невероятните истории, които са ни подготвили приятелите от InGlobo!

А защо не видиш какво става с белите платна на соца: нови изкуства върху стари паметници?

Още истории от града ще намериш в Instagram профила ни.

Абонирай се за YouTube канала ни, за да стоиш в течение с града.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *