Всички на борда: Василий Есютин

0 коментара Сподели:
Василий PokerStars

Василий Есютин идва от Москва, за да се присъе­дини към отбора на PokerStars. Той е специалист връзка с клиенти с английски и руски език и ментор на новопостъпили колеги.

Най-голямата му мечта е да обиколи света на мотор, но в момента използва гъвкавата си работна смяна (16:00–01:00), за да усвои шофирането на превозно средство с четири колела.

Разказа ни, че където и да отиде, намира хора от Русия, с които да се сприятели, както и какво е да живееш много дълго извън родината.

Как те възприемат хората в България?
Нормално е хората да се влияят от това откъде си, когато те срещат за пръв път. Повечето хора, с които се запознавам, разбирайки, че съм от Русия, веднага започват да демонстрират знанията си по „мръсни приказки“ и да любопитстват коя водка е най-добрата. Това е хубаво. Харесва ми, че хората проявяват интерес, лесно е да завържеш разговор или дори да бъдеш поканен като гост в нечий дом. Българите са любопитни да опознаят другите и да им помагат, когато имат нужда.

Василий PokerStars
Снимка: Иван Коловос

Кои са твоите „загубени в превода“ моменти тук?
На руски „направо“ означава надясно, докато при вас… е, знаете. Все още имам проблеми с тези думички, особено в курсовете по шофиране. Когато за пръв път дойдох в България, не знаех и за различното значение на кимването с глава. Седнахме в едно кафене с моите нови приятели от университета и поръчахме кафе. Сервитьорът кимна по вашия си начин и ние си помислихме: Какво? Не може да поръчаме кафе, така ли?

Какво най-много ти липсва от дома?
Храната. Кухнята е много различна и има дни, в които направо си мечтая за борш и пелмени. За щастие има руски гастроном в София.

В родната ти Москва обичаш да се разхождаш…
В парк „Горки“. Минава по брега на реката и отвежда към Московския университет.

Там можеш да правиш всичко, което ти хрумне.

Само си измислете някаква активност и гарантирам, че ще я намерите в парка. Обичам и историческата улица „Арбат“. Намира се в центъра и е претъпкана с всякакви ресторанти. Ако ви се случи да я посетите, не пропускайте да пробвате грузинска кухня.

Василий PokerStars
Снимка: Иван Коловос

Най-хубавото място, което откри в София?
Работното ми място. Мога със сигурност да заявя, че PokerStars е едно от най-яките места за работа в София. Първо, защото е международна компания и има офиси в целия свят. Налага ти се да работиш с различни хора и да общуваш и създаваш приятелства с различни националности. Второ, защото компанията винаги организира различни събития, тиймбилдинги и състезания, където можеш да създадеш нови приятелства. И трето, защото в компанията има корпоративна култура.

Всеки получава необходимото уважение и в случай че нещо непредвидено се случи, веднага получаваш помощ проблемът ти да бъде разрешен.

Какво е предимството на работа, която не е със стандартно работно време от 9 до 6?
Удобно е да се занимаваш с всекидневни задачи като посещение на банката, държавни учреждения и т.н. Остава време и за хобита, всички магазини са отворени през деня… Аз например ходя на шофьорски курсове и тази нетрадиционна схема на работа ми е много удобна.

Ако владеем добре чужд език и искаме да се присъединим към PokerStars, какво ще ни кажеш?

Качвайте се на борда! Полетът ще е безавариен и забавен.

Тук се предоставят много добри условия, но най-важното: всеки е уважаван, независимо какъв е и откъде идва.

Далеч от дома може да е трудно. Какво ти помага?
Живея далеч от дома повече от 7 години. Където и да отида, винаги намирам приятели от Русия, Украйна и Беларус. Това, че работя в международна среда, ми помага да намирам не само нови приятели, но и такива, които са родом от моята страна. Посетете кариерния уебсайт на PokerStars и научете повече на pokerstarscareers.com.

А тук те срещаме с Александра Устамитева.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *