Любовта минава през стомаха (и през Instagram)

Кулинарните инфлуенсъри - храна за очите

0 коментара Сподели:

Храната е онова нещо, което винаги е обединявало хората. И днес продължава да играе същата роля с това изключение, че ние вече не гледаме на нея по същия начин. Благодарение на социалните мрежи, кулинарните блогове и по-специално – кулинарните инфлуенсъри, усещането и визията ни за храната са еволюирали завидно. Дори един обикновен обяд у дома трябва да отговаря на всички изисквания за перфектен Flat Lay изглед, или поне така смятат кулинарните интернет гурута. Те печелят сърцата на хилядите си последователи, поднасяйки им естетика за всички сетива в социалните си канали.

Изкушени от тази “храна за очите”, решихме да ти представим една апетитна селекция от любимите ни властелини на кухнята:

ROSANNA PANSINO

С 9,5 млн. последователи в YouTube канала си Rosanna Pansino заема почетното първо място в класацията на Forbes за Top Food Influencers за 2017 г. Тя е една от най-високоплатените жени в YouTube – благодарение, разбира се, на редица партньорства с брандове и реклами в супер популярното си онлайн шоу Nerdy Nummies. Любител на печивата и на сладките изкушения, Rosanna Pansino се нарежда на челните места и в нашия списък с кулинарни влогъри.

MODERN PROPER

Зад Modern Proper стоят Natalie Mortimer и Holly Erickson – те създават общия си блог, водени от желанието да споделят онлайн разнообразни рецепти и идеи за гостоприемство.

Към днешна дата те са топ кулинарни инфлуенсъри и имат повече от 91 хиляди последователи в Instagram. Всичко, което приготвят, изглежда зашеметяващо, а рецептите съвсем не са сложни за изпълнение.

SARAH PHILIPS

Sarah Phillips е стилист на храна (да – това е професия!) с над 30 години опит в индустрията и с един от най-впечатляващите кулинарни профили в Instagram, озаглавен просто @food. А от снимките там ти гарантираме, че вече ще възприемаш храната по съвсем друг начин.

Sarah е и основател на Ugly Produce is Beautiful – образователна кампания, целяща да промени нагласата на обществото към масовото изхвърляне на хранителни продукти, смятани за “негодни”.

DELICIOUSLY ELLA

Ella Woodward поставя фокуса върху здравословното ядене, а вегетарианските ѝ рецепти събират 1,1 млн. последователи в Instagram. Блогът ѝ е пълен с леки и свежи блюда, а мисията на Ella е да докаже, че така нареченото “чисто хранене” може да бъде повече от вкусно.

SAMANTHA LEE

Кулинарен инфлуенсър и артист по призвание, Samantha трансформира обикновени хранителни продукти в произведения на изкуството. Нейните ястия разказват различна история всеки път, а ние нямаме търпение да видим следващата.

IZY HOSSACK

Когато изучаваш хранителни науки и си обграден ежедневно от красивата и вкусна храна, едва ли е изненадващо, че се превръщаш в кулинарен инфлуенсър. Точно такава е Izy Hossack, в чийто блог преобладават лесните и бързи рецепти, повечето от които – сладки!

NATASHA KRAVCHUK

Ето и един брилянтен блог, посветен на руската и украинската кухня, който е сред фаворитите ни. Със 118 хиляди последователи в Instagram, Natasha се нарежда до най-влиятелните кулинарни блогъри в света. Тя споделя ценния си опит в кухнята и разкрива богатството на славянската кулинария чрез лесни и достъпни рецепти.

Да си признаем честно – беше истинско предизвикателство да селектираме само няколко от десетките кулинарни блогъри, които следим, но поне вече сме сигурни, че любовта минава през стомаха (и задължително през Instagram). Още за живота на инфлуенсърите можеш да научиш тук.

А, ако и ти си решил да прекараш малко време над печката, ето няколко идеи за здравословна закуска.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *