5 ползи на мангото, за които сигурно не знаеш

Най-слънчевият плод е в сезона си и можем да го използваме за всичко

0 коментара Сподели:

Природата изобилства от богатства, от които да черпим живителна сила, нутриенти, вкусове и радости. Едно от любимите ни неща в настоящия сезон е пълната палитра от плодове и зеленчуци, които можем да похапваме. Един от  най-ароматните и слънчеви представители на тази цветна благодат е именно мангото. От хилядолетия се отглежда в Индия и региона, а благодарение на глобализацията можем да му се радваме навсякъде по света, когато пожелаем.

За да се запознаеш със свойствата му, чети нататък:

Грижа за кожата

Благодарение на голямото съдържание на витамин А мангото помага кожата произвежда повече полезни мазнини, което я поддържа хидратирана и блестяща отвътре. Освен това може да намачкаш плода за маска, ако имаш акнеична кожа, а листата на дървото манго успокояват при изгаряне. В комбинация с мляко и захар се превръща в освежаващ скраб, който хидратира и успокоява.

Грижа за здравето

Витамините, минералите и антиоксидантите в мангото имат много положителен ефект върху цялостното ни здравословно състояние. Витамин К например е добра добавка към диетата на хора, които са податливи на анемия, а витамин С е важен за формирането на кръвоносните съдове и полезен колаген. Мангото е чудесен източник и на магнезий и калий, които ще помогнат на сърцето ти да работи пълноценно.

Грижа за вкусовите рецептори

Този сладък, яркослънчев плод лесно се превръща в любим на хората.

Леко тръпчиво и много сочно, мангото може да се хапва сурово, гриловано или замразено.

Без значение дали го включваш към диетата си заради полезните или вкусовите му качества, можеш да го добавиш към смути, към съботното барбекю, рибата или салатата си или да го пасираш и превърнеш в освежаващо сорбе.

Грижа за паметта

Ако забелязваш, че имаш спад в продуктивността, концентрацията и паметта, също можеш да се обърнеш към мангото. Благодарение на съдържащата се глутаминова киселина, проучванията показват положителни резултати особено при тийнейджъри.

Тази киселина помага на клетките да се изчистят от токсини и стимулира функцията им.

За това допринасят и витамин В6 и желязото.

Грижа за косата

Ако косата ти е суха, мангото е съставката в продуктите, които избираш. Ядката му е богата на мастни киселини, които от своя страна имат подхранващи и защитни свойства. От лабораториите на Klorane добре знаят това и създават цяла серия, която да превърне грижата за косата ти в истински ритуал.

Продуктът е бестселър, но новото сега е екосъобразната му твърда форма.

Формулата, която доказано действа, е останала запазена – натурална, без силикони и сулфатирани сърфактанти, биоразградима и без съставки от животински произход. Един твърд шампоан се равнява на два флакона течен, намалява с 94% материалите за опаковка и с 98% разхода на вода.

Когато си говорим за природосъобразни продукти, изискванията не са дно или две. Серията с манго на Klorane покрива изискванията, а използвайки ядката на този така популярен плод, ко-продукт на храната,

брандът прави стъпки към подхода на кръговата икономика.

Това е модел на производство и потребление, ограничаващ до минимум отпадъците, който носи ползи за околната среда, бранша и всички нас. 

Цялата серия е с нови формули, еко отговорност и намалена пластмаса в опаковките. Толерантността към по-чувствителна кожа, дори при деца над 3 години, е запазена.

Отговорността за природата е нещо, което винаги подкрепяме, а този шампоан веднага отива в списъка с покупки при следващо минаване през магазина на козметика.

Ресторантите с летни градини, в които пускаме корени

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *