Сериали на седмицата: Sex/Life, Resident Evil и The Mysterious Benedict Society

Кои са новите, вълнуващи заглавия, влезли в радара ни

0 коментара Сподели:

В сезон на отпуски, чакане на ваканция или адаптиране обратно към работа след почивка повече от всякога имаме належаща нужда от бягство от реалността.

Ето няколко нови сериала, които гарантирано предлагат доза забавление:

драмедията за сблъсък между минало и настояще SEX/LIFE, историята за даровити деца THE MYSTERIOUS BENEDICT SOCIETY и поредната разработка по темата RESIDENT EVIL.

THE MYSTERIOUS BENEDICT SOCIETY

Историите за деца с таланти, събрани в едно училище, винаги имат място в сърцата ни, без значение дали става дума за X-Men или Harry Potter. В случая имаме драматизация на култовия роман на Трентън Лий Стюарт The Mysterious Benedict Society, при това от страна на Фил Хей и Мат Манфреди – тандем, работил по епични филми като Clash of the Titans, R.I.P.D. и Destroyer. Иначе сериалът се върти около

мистериозния г-н Бенедикт, който рекрутва четири даровити хлапета, които трябва да изпълнят опасна, но вълнуваща мисия.

Закачането е гарантирано!

RESIDENT EVIL: INFINITE DARKNESS

Даже след 6 серии на зомби апокалипсис сагата с Мила Йовович феновете искат още. Поредната разработка по темата е анимационният сериал Infinite Darkness, който с най-реалистичната графика на света разказва събития от 2006, някъде между епизод 4 и 5, когато хакерска ситуация се разразява в Белия дом. Специален агент Леон Кенеди е изпратен на място, за да разследва събитията, но вместо на вражески сили се натъква на (изненада, изненада) армия от зомбита.

Следват серия от завръзки и обрати, напълно в стилистиката на поредицата, като не е задължително да си гледал останалите епизоди –

сериалът се грижи, да следиш без проблем историята. Задължителен за всички фенове – не само на Resident Evil, но и на анимацията като цяло.

SEX/LIFE

Какво се случва, ако миналото ти на парти трещялка се сблъска със съвремието ти на порядъчна домакиня? Нищо добро няма как да произлезе от подобна ситуация, но пък поне е забавно за гледане отстрани. Сериалът проследява перипетиите на Били Конъли, бивше лошо момиче и настояща добра жена, а в ролята е Сара Шахи, позната ни от култовия сериал „Ел връзки“. За основа на поредицата пък са използвани небезизвестните мемоари на Биби Ийстън на име „44 глави за четирима мъже“ – оттам идва иронията, с която главната героиня посреща дори най-заплетените житейски ситуации.

А те не липсват: епизодите са пълни с тонове тъжен смях и забавляват както нищо друго напоследък.

Ако си изпуснал селекцията ни от миналата седмица 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *