Театър, награди и още нещо

Софийски театрален салон – разнообразие от събития и емоции

0 коментара Сподели:

Софийски театрален салон е част от Календара на културните събития в София. Организатори са Съюзът на артистите в България и Столична община. Тринадесет поредни години столицата се превръща в театрален град. През март СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН ще срещне публиката със спектаклите и творците, номинирани в категориите за „Икар“. Ще има и паралелна програма. В нея са включени редица разнообразни събития. 

В деня на жената – 8 март, ще се състои Пощенска кутия за приказки. Много столичани са фенове на свежите четения. Това издание ще е се състои в подкрепа на Здравния фонд на Съюза. На 19-и е откриването на изложба с фотографии. Тя е в чест на 70-годишнината на Велко Кънев.

До 2 април ще можеш да видиш експозицията в градинката пред Народния театър. 

На 21 март в Националната библиотека ще има представяне на първите 100 години от историята на театралното дело във Велико Търново. Актьорът и изследовател Иван Митев е събрал купища архивни фотографии и документи. Много от тях са публикувани за първи път. Книгата е посветена на 120-годишнината от рождението на актьора Константин Кисимов. 

В същия ден ще се отбележи и Международният ден на кукления театър. В Столичния куклен театър ще бъдат връчени наградите „Сивина”. Те  отличават млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство. 

През уикенда – 24 и 25 март,  е подготвена изненада за майките и техните сладури. Отново в Столичния куклен театър ще има кукленотеатрални ателиета за малки и големи. Заедно с артистите от трупата децата ще могат да изработят кукли и да се разходят зад кулисите на театъра, разглеждайки всички потайности, които крие сцената.

А на 27 март е Световният ден на театъра. Тогава ще се раздадат и дългоочакваните „Икари“.

Това са 44-тите награди на Съюза на артистите. Церемонията ще се състои в Народния театър. Препоръчваме ти да я гледаш на живо, защото освен тръпката с номинираните ще можеш да изживееш това събитие с цял рояк от родни знаменитости. Публиката ще зарадват: световноизвестният цигулар Минчо Минчев, носител на 3 първи награди на конкурса „Карл Флеш“ в Лондон, а също и лауреат на международните авторитетни конкурси „Виенявски“ (Полша) и „Паганини“ (Италия). Ще видиш и изпълнение от примабалерината Марта Петкова. А от сърце се радваме и на участието на супер зареждащите Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени.“

Ако си фен на сценичните изкуства и в края на зимата имаш нужда от доза културни събития, заповядай на Софийски театрален салон. Програмата можеш да следиш в сайта на Съюза на артистите. Ние ще посетим салона. Каним и теб да споделим емоцията заедно.

Ето и кои филми по Йордан Радичков ти препоръчваме да гледаш. 

Кои са печелившите в третите Go Food & Drink Awards

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *