Вдигни левъла в Instagram профила си

Даваме ти малко tips&tricks как да правиш нещата like a pro

0 коментара Сподели:

Истерията около Instagram става все по-голяма. Сигурни сме, че и ти си пристрастен към приложението като нас. Вече има безброй инфлуенсъри, блогъри и селебритита, които споделят голяма част от ежедневието си в платформата, а ти се чудиш как да развиеш своя профил на следващото ниво.

За да ъпгрейднеш присъствието си в Instagram през 2018 г., трябва да използваш всеки инструмент, който приложението предлага. Това далеч не се случва по начина, както беше преди. Съвсем доскоро всичко, което трябваше да направиш, беше да публикуваш съдържание често и последователно, да се отпуснеш на дивана и да гледаш как броят на последователите и лайковете ти расте. Но в днешната социална екосистема (и благодарение на толкова обсъждания алгоритъм на Instagram) е по-трудно от всякога да получиш повече последователи… за щастие обаче не е невъзможно!

Цялата работа се свежда до това да познаваш добре функциите на Instagram, техния потенциал да привлекат повече внимание към профила ти и да насърчиш посетителите да кликват върху бутона Follow, когато кацнат на профила ти.

Все още не си сигурен откъде да започнеш? В тази статия хвърляме светлина върху 5 нови функции на Instagram, които могат да ти помогнат да развиеш профила си. Готов ли си? Да започваме!

1. Сега е моментът да суичнеш към бизнес профил

Профилите, които са преминали към бизнес, имат достъп до множество чудесни функции, като бутон за връзка, Instagram Insights (статистики), възможност за популяризиране на публикации и добавяне на линкове към сторитата (ако имаш поне 10 000 последователи).

Да вземем например функцията Instagram Insights. Възможността да проследяваш импресиите, до колко хора достигаш и ангажираността директно от мобилното приложение е изключително ценна, за да знаеш какво се харесва и да направиш промени по съдържанието, което качваш, и времето на постване.

2. Достигни до повече хора със стикерите за локация и хаштаг.

През 2017 г. сторитата в Instagram се разраснаха от едно непринудено място, където можеш да споделяш снимки и видеоклипове от петък вечер, до един истински трафик двигател. Истината е, че ако искаш да успееш в Instagram днес, трябва да разработиш стабилна стратегия за Instagram Stories.

За щастие стана много по-лесно да развиеш профила си в Instagram с тези две нови функции на Instagram Stories: стикери за местоположение и хаштаг. Съвсем наскоро пуснаха и Mention стикер, за да тагнеш профила на свой приятел или страница, която следиш.

Тези промени са от огромно значение. В началото можеше да споделяш сторита само със собствените си последователи, а сега вече може да се търси по местоположение и хаштаг, което означава, че вече всеки може да види твоите истории в Instagram. Ако например публикуваш стори от ресторант в Париж, можеш да маркираш локацията със стикер и историята ти може да се покаже в сторитата на това място. Същото важи и за хаштаг стикерите. Когато потребителят маркира конкретен хаштаг в своето стори, то ще се покаже на съответната страница на хаштага.

3. Превърни посетителите в последователи чрез Instagram Highlights

Ако не сме го казали, казваме го: оптимизирането на "изгледа" на профила ти в Instagram е от решаващо значение, ако искаш да го разраснеш.

Как изглежда фийдът на профила ти, е от екзистенциално значение, за да направиш страхотно първо (а и не само) впечатление и да убедиш хората да кликнат на този follow бутон.

Чрез изграждането на привлекателна и консистентна естетика в Instagram можеш да превърнеш случайни посетители във фанатични и ангажирани твои фенове. Но има и друг начин да ги убедиш… с помощта на Instagram Stories Highlights!

Те се появиха през декември 2017 г. и са изключително ценно допълнение към твоя профил, защото ти позволяват лесно да категоризираш и показваш съдържанието, което искаш последователите ти да видят. Погледни на Instagram Stories Highlights като на резюме на присъствието ти в Instagram. Те могат да бъдат един вид творчески начин да се опишеш, да покажеш нещата, които обичаш и правиш често. Плюс това сторитата се запазват и могат да се гледат по всяко време.

Като цяло използването на Instagram Stories Highlights е чудесен начин да привлечеш нови последователи. С различните Highlights можеш бързо да покажеш с какво се занимаваш професионално, хобитата ти и защо хората задължително трябва да те последват.

4. Порасни в Instagram чрез анализ на Insights

За да вдигнеш левъла в Instagram през 2018 г., трябва наистина да разбереш аудиторията и ефективността на съдържанието си. С други думи трябва да започнеш да следиш статистиките в профила си. С проследяването на данни за ангажираността, като например харесвания, коментари и кликвания, ще имаш по-ясна представа за това, кои видове съдържание са най-успешни. Анализирайки, можеш да използваш тези данни, за да оптимизираш личната си стратегия за съдържание и да постигнеш по-висока ангажираност.

5. Разбий всякакви статистики чрез Instagram Live

Когато се използва правилно, Instagram Live може да осигури огромна стойност за профила ти. Чрез тази функция има голям потенциал за достигане до нови последователи. И един от най-добрите начини, за да постигнеш това, е да излезеш в Explore страницата. Подобно на начина, по който можеш да видиш кои постове са популярни в Instagram, можеш също така да видиш последни предавания на живо на страницата Explore, като натиснеш бутона Top Live в горния ляв ъгъл на екрана.

Според Instagram видеоклиповете от Top Live, които се появяват в горната част на страницата Explore, имат голям брой зрители, ангажираност и са в близост до местоположението на потребителя. Но за разлика от публикациите, които се показват в Explore, не са нужни стотици или хиляди зрители, за да попаднеш в Top Live! Това зависи от няколко фактора като часа и локацията ти, но е възможно да се появиш и с под 100 зрителя. Тоест шансовете ти да стигнеш до Explore страницата са много по-високи, ако вече имаш голям брой зрители на твоето live видео.

И за финал не забравяй, че Instagram все пак е социална мрежа – ако искаш да достигнеш до повече хора, бъди активен и лайквай постовете на други профили, коментирай, следи нови вдъхновяващи личности във виртуалното пространство. С една дума – дай и ще ти се даде!

Тук ще намериш няколко идеи за сладко-шоколадови изкушения, с които освен с вкус и майсторство, ще изпъкнеш и със страхотните им снимки, които няма как да не пуснеш в Instagram..

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *