URBANITES: Алтернативната арт култура на София

Generator ще помести есенция от вълненията на съвременни софийски автори

0 коментара Сподели:

Ако си пропуснал първата част на колаборативния арт проект URBANITES, стартирал в края на миналата година, сега е моментът да наваксаш. След успешно първо събитие през декември те представят второто си събитие на 31 март в Generator. 

Събитията им са всеки път уникални, събирайки и свързвайки световете на различни артисти и музиканти, обединени от темата за младежката градска култура.Гарантираме, че някои ще са ти познати, а други ще ти станат любими.

Зад проекта стоят трима студенти Ивана Вълчева (Guildhall School of Music and Drama в Лондон), Ася Попова (Nuova Accademia di Belle Arti в Милано) и Тони Хаджииванов (Bangor University в Уелс). Обединявайки сили, започват да организират събития, представящи изкуството и музиката на младежи от града. С много любов и интерес към автентичната градска култура на София успяват да предоставят платформа, която да представи разнообразните артисти и да даде начало към вдъхновяващо развитие.

Този път ще присъстваме на вечер, изпълнена с визуално изкуство и музика, с обща тема –Urban Youth Culture.

Изложбата е резултат от open call за изкуство, организиран онлайн – изб рани произведения на млади софийски автори, съвременни вълнения, изразени в колажи, дигитални рисунки, илюстрация, фотография и керамика.

Проектът е за всички, които имат интерес към съвременното изкуство във всичките му проявления, а на второто издание очакваме една по-парти атмосфера, която да сгрее артистичния дух в София. На събитието Djobry от Sofia Beats ще предостави DJ сет, а момчетата от групата Low End Теории – Божидар Василев aka Trombobby, Волен Милчев и Евден Димитров, създават fusion от експериментален хип хоп, трап, трип хоп и хаус. Те са ти познати от групи като DAYO, Southwick и редица други успешни музикални проекти.

URBANITES е в партньорство с лейбъла Sofia Beats и е част от инициативата “Генератор Кани”, която е месечна покана и подкрепа към любими артисти, музиканти, актьори и формати да реализират проект в пространството на Генератор.Някои от избраните творби можеш да видиш в инстаграма на URBANITES. А на 31 март от 19:30 часа бъди в Generator на бул. „Черни връх“ 47. Събитието е със символичния вход от 8 лева.

Събитието е тук.

Кога за последно бяхте абсолютно наясно какво точно искате да работите? А кога за последно бяхте категорични?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *