Трифон Статков: Добрите моряци плуват в бурни води

Той е част от екипа на Strypes

0 коментара Сподели:

Ако си спомним думите на Стив Джобс, великите неща не се правят от един човек, те се правят от група хора. А печелившият бизнес модел прилича на „Бийтълс“, чиито членове са се балансирали един друг, а общото е било много повече от сумата от отделните части. Когато се огледахме из корпоративния градски хоризонт за най-добрите Outsourcing компании, търсехме точно това – служители на senior позиции, които да разкажат за свързаността и комфорта да си част от нещо. В случай че и ти искаш да намериш сродната си офис душа, приятно ни е да ви запознаем!

Трифон Статков е старши софтуерен разработчик и от шест години щурмува успеха в Strypes.

Участва във всички фази на разработката на проекти и често споделя опита си като лектор в различни конференции. В свободното си време обича да пътува с любимия човек, да гледа футбол и да се занимава с музикално продуциране. 

В коя част от работата ти има най-много предизвикателства?

Въпреки че формално позицията ми е technical lead, фирмата ми дава голяма свобода на действие и предизвикателствата са различни. В една ситуация мога да посещавам клиент и да извличам изисквания относно система, която иска да реализира. В друга – да се боря със сложен технически проблем. В трета – да правя прототип с технология, която не съм използвал. Особено в сферата на уеб технологиите често се налага да „захвърлиш“ голямо количество ноу-хау за една технология, за да се впуснеш в изучаване на нова, но тъкмо така поддържаш знанията си на ниво.

Изявяваш се и като лектор в конференции. Как се чувстваш в това амплоа?

Това винаги те поставя извън комфортната ти зона – място, където се учи много. Имаше една мисъл, че най-добрите моряци са тези, които плуват в бурните води.

Кой е сорс кодът на успеха?

Мисля, че е най-добре обобщен от фраза от един от любимите ми филми „Изкуплението Шоушенк“: „Натиск и време“. Важно е и да намериш нещо, което е ценно лично за теб, да правиш нещата поради правилните причини. Много хора стартират в нашата област само заради желанието да получават висока заплата с минимално усилие.

Това не е здрава основа.

Участваш активно и в кариерното развитие на членовете на екипа на Strypes.

Опитвам се да уча хората най-вече чрез примера си и много по-малко със съветите си. С радост се включвам и в събитията, които Strypes организира, където срещам млади и креативни хора. Като онлайн Хакатон Hack for the future, където ще съм ментор.

Онлайн езикови курсове, които заслужават вниманието ти.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *