Life Hacks: 5 трика, с които да преживеем студа

Братята Малък и Голям Сечко не ни плашат

0 коментара Сподели:

Сеонът на кишата и нежеланието да покажем носа си през вратата дойде, макар и със закъснение.

В момента е особено важно да сме здрави, защото дори обикновената настинка може да прерасне в 14-дневна карантина.

Е, въпреки че вкъществуваме през последните месеци, няма да те оставим сам срещу природните стихии. В тази статия сме събрали пет трика, които може да ти се сторят очевидни, но се надяваме да успеем да те подсетим за нещо.

Въоръжи се с тези съвети и студът няма да те повали:

Резервни чорапи

Всички знаем, че няма по-неприятно нещо от мокри чорапи и мандарини със семки. Едното не зависи от нас, а от модифицирането на гените на плодовете. Другото обаче лесно можеш да избегнеш, като се подсигуриш с втори чифт в жабката на колата или на дъното на раницата. Така, дори и да нагазиш във вода, ще имаш резервен план за топли ходила.

Обличай по няколко слоя дрехи

Един пуловер на голо просто не върши работа. Освен това е скучен. Тайната на това да спреш мразовития вятър да стигне до костите ти са няколко слоя дрехи. Потник или тениска по теб, риза с дълъг ръкав и пуловер ще ти гарантират много повече топлина.

За по-официални случаи аз залагам на поло под ризата –

така визията става по-шик, но не се отказвам от топлещите слоеве. В сайтове като Pinterest можеш да се ровиш часове сред идеи за layered outfits, ако имаш нужда от вдъхновение. Освен всичко друго, ако се окажеш в по-топла среда, имаш възможността да свалиш нещо, вместо да почервенееш от смяната на температурата и да излезеш навън потен.

Термо бельо

Като стана въпрос за слоеве, един от най-верните ми спътници е комплектът термо бельо. Повечето такива са изработени от лека и фина материя с подобрени функции за задържане на телесната топлина. Ако си любител на зимните спортове или дори разходките из природата, когато температурите спаднат под нулата, със сигурност си запознат с тях. Има безшевни модели, които, освен че са незабележими, ми дават възможност да нося ефирните си летни панталони с кубинки и рошав пуловер!

Топлещи възглавнички за ръце

Колкото и да „вкъществуваме“  тези дни, понякога ни се налага да излезем навън. Освен че не сме се климатизирали, ръцете ни сякаш са станали още по-чувствителни към хапливото време.

Е, на помощ идват затоплящите се грейки за ръце. Това супер просто, но също толкова незаменимо творение се върти из търговската мрежа от години и въпреки това малко хора се сещат за съществуването му. Грейките работят, като огънеш металната пластина в самата торбичка. Това активира сместа от натриев ацетат и вода, която кристализира и започва да отделя топлина. В зависимост от грейката имаш няколко часа топлина. За повторно използване е нужно само да я накиснеш в гореща вода, докато кристалите се разтопят.

Убеди се, че обувките ти са непромокаеми

Повечето зимни обувки се маркетират като такива, но със сигурност ти се е случвало любимите ти боти да започнат да пропускат вода след един сезон. Това не значи, че трябва да се разделиш с тях. В любимия ти магазин вероятно има спрей за отблъскване на водата, който да поднови качествата им. Ако не откриваш такъв, течният парафин от аптеката върши същата работа. С памучен тампон или парче плат можеш да намажеш кожата и шевовете, за да запечаташ обувките си.

Готов си за снежни приключения!

Грабвай шапката и шала и отиди да се радваш на свежия въздух навън.

Истински истории за нелегални партита по време на пандемията.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *