Нашите три златни правила за перфектен дом

Високо, високо, високо

0 коментара Сподели:

„Една мансарда точно под звездите“ си пеем всеки ден и знаем, че перфектният дом се нуждае точно от три златни правила – за да ги синтезираме,ни помогнаха нашите приятели от VELUX. Ето ги и тях!

Домът е мястото, откъдето започват мечтите! Той е второто ни аз, облечено в мебели и простор, и определено заслужава специално внимание, особено сега. Ще ви признаем, че където и да сме живели, от опит знаем, че за перфектния дом има точно три златни правила, които, ако следвате внимателно и вашето място притежава или му създадете – гарантираме уют и любов до края на света… е, или поне – точно под звездите.

КОЛКО ВИСОКО МОЖЕШ ДА СТИГНЕШ?

Първото от нашите изисквания се нарича локация, но не говорим за това, в коя част на града ще е вашето място. Говорим за това, колко ще е високо. Ако сте в централната градска част, то задължително препоръчваме да изберете мансардните/таванските апартаменти.

Това ще ви отдалечи от градската какофония, ще ви спести шума на съседите отгоре, но най-важното – ще ви даде небе! Ако небето не ви е достатъчно – на помощ ще ви се притекат изключителните професионалисти от VELUX. Тe са компания производител на покривни прозорци с впечатляващо качество, прозорци за плосък покрив, светлинни тунели, щори и сенници, а от няколко години предлагат и различни устройства за автоматизация на дома. VELUX ще ви помогнат да преминете на съвсем ново ниво в разбирането си за светлина в помещенията. От компанията ще изберат най-правилните покривни прозорци точно за вашето място, а вие ще сте удивени от голямото количество дневна светлина и по-големия достъп до свеж въздух, който този тип прозорци осигуряват. Пространствата на вашия дом ще са отлично озарени и не на последно място – решенията ще ви дадат усещането за повече простор в помещенията.

Повече светлина, повече свеж въздух и повече простор са напълно задължителни за дом под звездите.

С ГРИЖА ЗА ДЖОБА И ПРИРОДАТА

Когато избираме жилище, задължително трябва да помислим за разходите по неговата поддръжка. Колкото и да е красив един дом, ако поддръжката му не ни е по джоба – живеенето в него няма да ни носи нито спокойствие, нито радост. Затова домът с източно или южно изложение е нашият избор, за да получим слънчев и топъл кът. Ако обаче жилището ви е с друго разположение, VELUX имат решение и за това – освен повечето слънчевите лъчи, които покривните прозорци пускат в дома, с този тип прозорци сметките за електроенергия не са високи заради отличните им топлоизолационни свойства.

Използването на повече естествена слънчева светлина и по-малко електроенергия пък е нашият начин да не оставяме толкова голям отпечатък върху природата заради нуждите на битовото ни потребление. Превръщането на вашия покрив на къща или мансарда в такъв с покривни прозорци ви дава естествена светлина и оптимална циркулация на въздух, което ще ви позволи да намалите използването на климатик и климатични системи. Това отново ще ви спести електроенергия, но най-вече ще ви даде здравословна среда. Няма нищо по-добро за един дом и за нашето здраве от изобилието на естествен кислород в него.

ДОКЪДЕТО ПОГЛЕД СТИГА

Ако изберем мансарда под звездите, съобразим се с разходите по нейната поддръжка, то на трето място ни остава най-важното – гледката! Тя е в ключовия ни топ 3 за перфектен дом неслучайно.

Гледката ни дава спокойствие, простор, приближава ни до природата и е най-доброто, което нашият дом може да ни предложи.

Ако обаче вашата гледка не позволява стопроцентова наслада – има малки трикове, които ще ви помогнат. Винаги можете да направите така, че вашият дом да гледа нагоре, вместо към балкона на съседа отсреща.

Със системата Капандура може да си осигурите впечатляваща гледка точно към звездното небе, а с техните прозорци-балкон VELUX CABRIO® може да се наслаждавате на гледката, дори седнали на дивана в хола, защото прозорците ви дават отлична видимост и най-важното – голямо пространство, което да ви показва природата навън. Ако нямате възможност за красива гледка в заобикалящата ви среда, то това е оптималното решение.

Тук говорим с Весо Овчаров, който лети в облаците

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *