The Local: Боби Екзархов

Той е майстор сладкар

0 коментара Сподели:

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите, онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

На твоето внимание – Боби Екзархов!

Интересът към сладкарството пламва в ранна възраст, фламбира детството му и остава завинаги! „Ако не обичаш работата си, си личи – в чинията ти няма магия“ – казва Боби, който е бил главен сладкар в „Шератон“ и е обиколил два пъти света с презокеански круизи. От 6 години работи с Ради Стамболов, с когото основават Pastry Club Bulgaria и Bulgaria Pastry Academy и заедно сбъдват мечтите си – от 3D Mapping върху торта до падаща от тавана сватбена торта „Полилей“. За Свети Валентин предлагат курсове с цяло съзвездие шеф-сладкари и техните идеи за празника. За него най-мощният афродизиак е човешкият ум, следван от шоколада.

Обръчът

Жонглирам постоянно с времето и пространството, но за уникалния десерт се нуждая от точни параметри. Най-важното за един десерт е балансът.

Ножът

Обичам прецизните инструменти и точността. Перфекционизъм е мотото ми! Трансформирам нетрадиционни за сладкарството продукти в истински завладяващи сетивата сладкиши.

Бъркалката

За да открия нов вкус или комбинация от вкусове, е необходимо да смесвам хиляди съставки, докато открия перфектната. Обичам да създавам десерти с различни текстури и вкусове. Обичам да експериментирам. 

Страниците на феврурския брой можеш да разлистиш тук

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *