Sofia Dance Week 2013

Ново издание на фестивала с най-доброто в съвременния танц в България в „Българският шоукейс“

0 коментара Сподели:

Шестото издание на международния фестивал за съвременен танц Sofia Dance Week ще се проведе между 5 и 19 октомври. Програмата включва спектакли от Европа, Азия и Америка, които демонстрират различията и многообразието на идеите за танц в иначе глобализирания свят.

Sofia Dance Week

Фестивалът е структуриран в отделни модули: международна програма, български шоукейс, филми за танц, детски спектакли и ателиета, уъркшопи за студенти и професионалисти, лекции и дискусии. Те обхващат всички аспекти на средата – от въвеждането на най-младата публика, през обучението, правенето, възприемането и говоренето за този вид изкуство.

Тази година публиката ще може да види най-актуалното от българската танцова сцена един панел – „Българският шоукейс“. В три поредни дни – 11, 12 и 13 октомври, в Зала 11 на НДК публиката ще може да види пет спектакъла – а(е)фектно на Ива Свещарова, Танцувам Мария Калас на Галина Борисова, Monocrossing на Derida Dance & Central Europe Dance Theater, Кардиограма на Културна фондация А25, Танцови преводи на Балет Арабеск.

Sofia Dance Week

„Българският шоукейс“ ще представи на публиката местната практика в едно от най-динамично развиващите се изкуства в световен мащаб – съвременния танц. Шоукейсът има за цел в пет спектакъла на различни артисти да съдейства за срещата на българските представления и артисти с чужди публики и контекст, и се случва за пръв път в рамките на фестивала.

Освен това Sofia Dance Week ще включва в програмата си шест международни спектакъла, Корейска вечер и Детски модул.

 

Тагове: Sofia Dance Week
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *