Приказки за пиано

Фортисимо Фамилия готви празничен концерт, посветен на един от най-обичаните и популярни музикални инструменти - пианото

0 коментара Сподели:

В "Приказки за пиано" ще засвирят най-младите инструменталисти, взели участие в програмата Фортисимо Фамилия до този момент. Това са Иван Керековски и Надежда Цанова, които се обучават в Кралската академия в Брюксел. Изпод фините им пръсти ще зазвучат най-красивите произведения на Чайковски, Рахманинов, Лист и много други, а освен пиано, децата и техните родители ще чуят още изпълнения на орган и челеста.

 

Актьорският тандем, който ще разкаже необикновената история на пианото е актрисата Лилия Гелева и телевизионният водещ Митко Павлов, които влизат в ролите на вълшебна фея и пакостлив елф. Лили е актриса в театрална работилница “Сфумато” и  Театър "199".  Едни от най-запомнящите се представления с нейно участие са "Макбет" на Теди Москов и "Господин Балкански" на Бина Харалампиева, както и най-новата продукция на Младежки театър – "Някои го предпочитат…". На телевизионния екран Лили се изявява в хитовия сериал “Четвърта власт”, в ролята на младата репортерка Рени. Митко Павлов е познат като един от най-харизматичните медийни герои, който ни печели с удивителното си чувство за хумор и самоирония в своето шоу "Комисията Павлов".

Оркестърът на Софийска Филхармония ще се дирижира от идейния създател на семейство Фортисимо (Фортисимо Фест, Фортисимо Клас, Фортисимо Фамилия) – Максим Ешкенази. На него се пада нелеката задача да разплете една непредсказуема любовна история и да превърне сцената на зала "България" в запазено място на приятелството, въображението и музиката, която прави чудеса.

 

Програмата Фортисимо Фамилия се осъществява благодарение на Фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска Филхармония.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *