КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА И КАФЕ – ИМА И ТАКИВА ДНИ

Кафето е в компанията на нетрадиционни материали, като дърво, камък, въжета, канела, хартия, пластика и…. отпадъци от плажа

0 коментара Сподели:

Днес от 18 часа във фоайето на зала „България” на ул. „Георги Бенковски“ № 1 (кръстосва се с ул. Аксаков) ни очаква нещо, което ще ни напомни, че декември е тук и въобще не се шегува. В мразовитите дни всички знаем, че единственото, което ни спасява от тотално зимно депресио, е топла напитка и готина музика.

Е, в зала „България“ ще имаме всичко това, но под малко по-различна форма. Кафето ще видим не в чаши, а поставено на стените в изложбата на художника Орлин Атанасов „Има и такива дни!…“. Споменаваме ти, че Орлин завършва „Илюстрация“ в НХА и е приложен график. Животът обаче го среща и с професиите на гипсолеяр, бронзолеяр, дърводелец, зидаро-мазач, заварчик, художествен редактор, технически редактор, ръководител на дизайнерски екип – web технологии, пространствен оформител и художник на детски предавания в телевизията.

След този мултипрофесионален микс той е сътворил за нас деликатни платна с основна съставка кафе.

В колажите най-често то е в компанията на нетрадиционни материали, като дърво, камък, въжета, канела, хартия, пластика и…. отпадъци от плажа. Методът ни насочва в друга линия за осмисляне на иначе класически художествени похвати, а както самият автор твърди: „Ако действително си успял, то и зрителят ще реагира на провокацията.“


Веднага след изложбата, от 19 часа, пак в зала „България“, фронтът на доброто настроение завзема неговата съпруга проф. Борислава Танева. От нея, съвместно със Софийската филхармония, ще чуем Моцарт и неговият 23-ти Концерт за пиано и оркестър (Ла мажор).

Друго не знаем какво да кажем, освен че класиката и кафето си отиват жестоко, а нашият декември май има нужда точно от тази комбинация. Ако и ти имаш подобни наклонности, може да погледнеш ивента ето тук, а за още любовни афери изкуство/кафе виж тук.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *