„Антистатик“ ни показва за пръв път своята „Българска платформа“

Тази година фестивалът дава цели 13 знакови родни представления, а ние ти разказваме повече.

0 коментара Сподели:

Както вече с радост обявихме, за 11-и пореден път „Антистатик“ – Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс, ще радва сетивата ни с десетдневна програма, включваща 18 представления и обединена под мотото „Извънредно положение“.

Знаковият фестивал, който няма аналог в родното арт пространство, тази година ще наелектризира всичките ни клетки точно от 20 до 30 април.

Оказва се, че за инициаторите на „Антистатик“ – артистите Ива Свещарова, Вили Прагер и Стефан А. Щерев, „извънредно положение“ означава състояние, близко до еуфория, защото успяват да реализират първата в историята на фестивала „Българска танцова платформа“.Тя ще се случи от 27 до 30 април и ще ни остави с отворени уста и развълнувани сърца с 13 представления, които са едни от най-успешните и интересни продукции от последните години. Смело ти подсказваме, че програмата на първия ден започва с AVOIDING deLIFEath на утвърдения Иво Димчев и завършва с неговия LIVE Concert. Между двете изпълнения публиката е поканена да се запознае с работата на младия хореограф Марион Дърова „Мейнстрийм“, както и да се наслади на бурлеск-пърформанса „Неон“ на Гараж колектив (Жана Пенчева, Александър Георгиев и Ирена Цветанова). На 28 април пък гледаме движенческия пърформанс „Голем“ на Анна Данкова, представлението FLAPSƎ на хореографа Живко Желязков и провокативния пърформанс shamebox (с награда „Икар“ 2018 за съвременен танц и пърформанс) на Ива Свещарова и Вили Прагер.

Третият ден от програмата и Международния ден на танца, 29 април, „Българска танцова платформа“ ни среща с Асен Наков, Филип Миланов и Ангелина Гаврилова, чиито проекти съставят „Вечер на младите хореографи на Балет „Арабеск“. Следват представлението „Синхроничност“ на Станислав Генадиев и „Мадам Кифлá“ на Мирослава Захова. На 30 април те очаква запознанство с „Невъзможност в най-чист вид | Фрагменти в движение“ на хореографа Стефания Георгиева и „Саломе“ на Мирослав Йорданов. Програмата и цялата Платформа приключват с последната работа Галина Борисова „Историята на вчерашния ден“.

Както виждаш, положението обещава наистина да е положително извънредно, като на място ще присъстват световни фотографи и съдържатели на артистични пространства, а ако и ти искаш да си част от всичко това – билетите за „Българска танцова платформа“ вече са в продажба на касите на сцените, на които гостуват. Ако пък не си наблизо, можеш да ги закупиш от всички каси в страната на EASY PAY, както и онлайн на EPAYGO.BG. Билети за двете събития ще се продават и на касата на City Sofia един час преди началото им.

За финал ти казваме – запази спокойствие и да танцуваме. Чакаме те на „Антистатик“ 2018 и обещаваме – ще бъде интересно. За още информация страницата им в социалните мрежи е ето тук.

Ако пък си се наситил на изкуство – виж нашата селекция от 5 бизнес събития през април.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *