5 бизнес събития през Април

„Не всеки ден е Великден“

0 коментара Сподели:

Общо взето, беше един тежък Великден, който включи работа по изяждане на голямо количество шоколадови зайчета, брейнсторминг около боядисването на яйцата и, разбира се, един истински тиймбилдинг, който сближи хората чрез споделено преяждане с козунак. Но както са казали хората: „Не всеки ден е Великден“, трябва и да се работи в този живот! В този ред на мисли ти представяме нашата селекция от ключови бизнес събития през април, които не трябва да изпускаш, ако искаш да си в крак с последните тенденции. Само гледай да не се преработваш, не влияе добре на кожата…

SHEleader@DIGITAL CONFERENCE 2018

За жените с любов! На 12 април София ще посрещне водещи жени от цяла Европа, които да обсъдят как да се насърчат и вдъхновят повече жени и момичета да влязат в професионална и лидерска роля в дигиталната индустрия. Мисията на SHEleader @digital е да провокира повече жени и момичета да бъдат по-уверени в кариерата си.

Конференцията ще разгледа как жените лидери могат ефективно да си партнират, за да променят общото възприятие на жените в областта на технологиите. SHEleader @digital също ще обсъди ролята на жените в днешния социален и икономически живот и ще проучи как жените лидери могат да допринесат за професионалното утвърждаване и икономическата независимост на жените в риск. Изобщо много жени, много технологии, много нещо!

Кога: 12 април, четвъртък, 09:00 ч.
Къде: НДК

TEDxSOFIA 2018

TED се е превърнало в нарицателно за добри и смислени презентации, които те карат да се замислиш, а понякога и да настръхнеш. А какво по-хубаво от това да присъстваш на живо и да усетиш емоцията, когато слушаш за големи идеи, които биха променили света? Тази година е под наслов „Представи си“, което веднага ме подсеща за гениалната песен не Ленън Imagine – „Представи си, че всички хора, живеят в мир“. Представи си, че правиш първата крачка, това да се случи…

Кога: 14 април, събота, 09:00 ч.
Къде: Дом на киното

БИЗНЕСЪТ В ДЕЙСТВИЕ

„Бизнесът в действие“ е събитие, насочено към студенти и цели да им даде възможност да приложат професионалните си умения на практика. Интерактивното обучение е много по-силно от сухите лекции и дава досег до работната атмосфера в конкретна компания. Студентите имат възможност да се сблъскат с реални предизвикателства, пред които компаниите са изправени ежедневно. Ако все още се чудиш, имай предвид, че това е събитие, благодарение на което ще можеш да докажеш най-вече на себе си на какво си способен.

Кога: 21, 22, 28, 29 април от 09:00 ч.
Къде: Inter Expo Center

YES CAMP SOFIA 2018

Ако имаш идея за бизнес, това е твоето събитие! YES Camp е тридневно предизвикателство за иновации и стартиране на бизнес. Ще получиш много знания за това, как да реализираш идеята си, както и какво е социално предприемачество, лидерство, изграждане на екип и разработване на иновации чрез Design Thinking методологията. Направо скачай!

Кога: 13 – 15 април от 09:00 ч.
Къде: Vitosha Park Hotel

ОТ SCRUM КЪМ KANBAN: КОГАТО И СЕДМИЧНИЯТ СПРИНТ Е ТВЪРДЕ ДЪЛЪГ

Не сме забравили и любителите на IT. Това събитие е по-техническо като тематика и съпоставя Scrum и Kanban. Това не са просто забавни думички, а два различни вида итеративни, инкрементални рамки за управление на проекти, често използвани в Lean, или гъвкава методология. Много сложно звучи, но ако отидеш да разбереш повече, ще видиш, че не е толкова страшно.

Кога: 16 април, понеделник, 19:15 ч.
Къде: betahaus Sofia

И за малко разнообразие – една изложба на Никола Михов в галерия Synthesis.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *