Вагон турист да бъдеш това лято

Свежи и цветни спални вагони посрещат пътниците на БДЖ

0 коментара Сподели:

Юли. Жега. Само просвирванията на цикадата в близкото поле отмерват времето, иначе можеш да се закълнеш, че е спряло. Гара. Две мухи са залепнали на прозореца на втори вагон, който чака пътниците да се наблъскат. Влакът от София за Варна ще пристигне на трети коловоз. Представа за гарата във Варна и надежда, че ще има макове между релсите. Маковете не цъфтят през юли. Нарамил си раница, която при всички положения тежи повече от теб самия. Нямаш представа как стана така, като взе само най-необходимото – 3 тениски, бельо, хамак, 2 книги, кърпа, плавници, маска, шнорхел, неопрен, шалте, спален чувал, туристическото канче Adventures are calling, една бутилка джин, защото на Тюленово магазинът може и да не работи. Сандвич. Вдишваш от въздуха на гарата в София, уж мирише на феродо, но в съзнанието ти се прокрадва ароматът на сол, пясък и водорасли. Точно за една нощ от обикновен офис драскач си се превърнал във вагон турист. Даже мислите ти започват да се редят в рима, следват ритъма на колоосите – тудуф-тудуф, тудуф-тудуф. 

За щастие на всички вагон туристи, които това лято са решили пак да обуят кецовете с протрити подметки, да нарамят раницата и да се пуснат до морето с влак,

няколко спални вагона от БДЖ-то вече изглеждат по-добре от половината квартири в Созопол, които кисели баби отдават под наем. 

Спалните купета са обновени с новии цветни акценти и спално бельо, които внасят далеч по-приключенско настроение – такова, каквото подобава за всяко пътуване, не само до морето. „Синята лагуна“, „Лятна мечта“, „Летни моменти“, „Цветно лято“ и „Ваканция“ – вагоните даже си имат имена, а идеята е една – пътуването по релсите да се превърне от досадно, бавно и некомфортно в доста по-романтично и вдъхновяващо преживяване. 

Ако и ти като нас отдавна не си се замислял да пътуваш до Бургас с влак, но се радваш на гарите, срещите по пероните и потракването на мотрисите,

може би точно сега е моментът да си вземеш билет за нощния в 23 и да си спомниш за първото си пътуване на море сам.

С влак и шумна тийнейджърска компания. Вълнението вероятно ще е същото, но вагоните ще са обновени. И ако завивките и декорациите ти се сторят познати, не си сбъркал – дизайнът е на ИКЕА, а цялото обновление се случва като част от кампанията им „Вагон турист“ и добрата воля на БДЖ да отдава части от вагони с рекламна цел. 

Easy Like a Sunday Reading: 3 книги, които вървят с пясък и чайки

Още пет книги, задължителни за четене на плажа

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са бюти тайните на лятото

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *