В небето на София

Ресторант NEBO ни посреща в елегантна атмосфера за всеки специален повод

0 коментара Сподели:

За столичната улица „Шипка“ можем да разказваме дълго, защото не веднъж ни е омайвала с романтичния си облик и артистичен дух.

Този път се спускаме малко по-надолу по продължението ѝ, за да се отбием до небето.

Звучи лирично, но в случая и напълно на място – на номер 34, до Руския културен институт, в простора си ни посреща ресторант NEBO.

Прекрачваме прага и веднага сме погълнати от обширното пространство, което напълно оправдава името на ресторанта.

Високите тавани и простора само ни подготвят за онова, което истински ще ни извиси – храната. Менюто на ресторанта може да задоволи търсенията дори на онези, които са опитвали всичко, но не са сигурни какво им се хапва точно тази вечер.

Интернационална кухня, приготвяна винаги с качествени продукти и собственият почерк на главните готвачи, ежедневно обновявани предложения за обедно меню и богат асортимент от напитки (сред които и над 100 етикета винена листа) оформят балансираното меню за всеки вкус.

Няма как да не отбележим, че NEBO е място, на което акцент в менюто са разнообразните висококачествени меса, но особено през пролетта и в предстоящия сезон – лятото, най-силно впечатление ни прави и присъствието на различни видове риба в менюто. Тук тя пристига от Черно море и Средиземноморието, а сред любимите ни предложения е дивият лаврак. Както месата (сред които фаворит са телешките предложения), така и рибата могат да бъдат приготвени на джоспер – грил на въглища от затворен тип, който допринася за още по-богат вкус.

Както и под небето в живота, така и под високите тавани на NEBO, място има за всички. Тук специално отношение и консултация в избора от богатото меню ще получат както тези, които искат да прекарат спокойна и вкусна вечер с приятели, така и дошлите за бизнес обяд или специално събитие.

Ние пък се убедихме на място, че всяка среща, независимо от характера ѝ, може да бъде специална и заслужава подобаващо отношение, акомпанирано от вкусна храна и подходящи напитки.

Пространството е достатъчно голямо, така че е идеално дори за поводи с повече гости. Нещо повече – ресторантът е разположен на две нива, така че празненствата могат да бъдат организирани без досег до ежедневния поток гости на ресторанта.

Освен с прекрасните си рибни специалитети, през лятото и пролетта NEBO ще бъде предпочитано място и заради зелената градина. Мястото е обособено така, че дори и прозорците, гледащи към градината, могат да бъдат напълно отворени, за да се насладим на търсената прохлада през горещите летни дни. Препоръчваме ти непременно да я посетиш – ще се отправиш на незабавно пътешествие из близки и далечни кътчета по света чрез вкуса, но и ще разбереш, че в София може да бъде също толкова прекрасно.

А къде ще те отведат любимите ни градски агенти – виж Spotted by Locals.

Виж и кои са най-добрите места в Тасос, ако смяташ да пътуваш към Гърция скоро. 

Последвай ни в Инстаграм. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *