Gulliver

Кулинарно пътешествие в центъра на София

0 коментара Сподели:

В днешно време е трудно да прецениш по името на едно заведение каква кухня те очаква там. Повечето звучат екзотично и в най-добрия случай са с изписани на латиница имена. Няма как да не останеш разочарован когато си тръгнал да похапваш спагети, а всъщност си попаднал на студен бюфет. Затова екипът на Gulliver се спря на име, което директно те насочва в правилната посока, а именно че там те очакват многобройни кулинарни приключения, както чуждестранни, така и български.

ресторант, Gulliver

Ресторантът предлага един свеж микс от стилове. Накъдето и да се обърнеш, ще откриеш по какво да се захласнеш, независимо дали е огромната декоративна ягода на бара, камъкът от първата застрахователна компания в България през 1937, сливащ се напълно с интериора, миниатюрната библиотека на една от стените или просто някое от множеството бутилки вино, старателно подбрани и подредени във винарната.

ресторант, Gulliver

 

Но името Gulliver не е само индикация за разнообразна кухня и безкрайно детайлна, но в същото време стилово изчистена визия. Приказният Gulliver става пословичен с това, че е по-голям от всички. Така е и с едноименният ресторант, който се отличава от конкурентите си с богат опит, ясна концепция, високо ниво на качество и любезно, но и същевременно изключително професионално обслужване.

ресторант, Gulliver

 

С какво още ни грабна Gulliver? Безспорно с богатия сортимент от закуски, с които да започнеш силно деня си. Нужно е само да решиш дали закуската ти да е традиционно българска, с пържени филийки, конфитюр и чаша мляко, или пък с италианска, с прошуто крудо, мортадела, скаморца, масло и кафе еспресо, направено на една от най-добрите италиански машини за кафе в света.

ресторант, Gulliver

 

Но не само машината за кафе е вносна в Gulliver– кафето идва от Кения, Етиопия, Сините планини в Ямайка и Флоренция, а шоколадът, течащ ефектно от чешма в заведението, е белгийски. Въпреки това и родното е на почит в ресторанта, който се гордее, че предлага българско зелено сирене с три вида плесен.

 

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *