СУПЕР СУПИТЕ НА СОФИЯ

Къде разливат най-вкусните черпаци...

0 коментара Сподели:

Супата някак все остава недооценена , но ние сме сигурни, че добрият бульон сам по себе си може да бъде дълбоко комплексен и ароматен, на базата на всички съставки, които се включват в него. Затова в този брой се залавяме да търсим най-вкусните супи в града, опитваме ги в безкрайни разновидности и черпим мултикултурно вдъхновение на всяка вдигната лъжица.

33 GASTRONAUTS

Студената супа от краставици и джинджифил с веяна риба щука, сушен хайвер и чили е истинско гурме изкушение, абсолютно самодостатъчно по което и време да му се отдадете. Ние го предпочитаме по обед като здравословен и хранителен начин да се заредим с достатъчно енергия до края на деня и когато искаме да направим вкусно първо впечатление на някое по-специално другарче.

MOTTO

Винаги сме отчитали нуждата от море близо до София, но, уви, такова едва ли ще ни се случи скоро. Затова често задоволяваме обедния глад за плаж, вълни и пясък в Motto с купа крем супа от целина с хрупкави скариди. Посланието, което изпращат от заведението, е ясно, а екипът ни се нарежда сред най-верните почитатели на тяхното вкусно блюдо.

SUPA STAR

Червената звезда в млечния път на Supa Star е истинска пикантна авантюра между кълцано телешко, чушки, царевица и бобче, които гарнираме с тортила чипс, всеки път, когато попаднем в супения храм. Емблемата на мексиканската и тексаска кухня често среща гладния ни поглед по обед, а ние като истински ГЛАД-иатори се справяме за норматив с нея.

SPAGHETTI KITCHEN

Най-добрата течна храна в града запълва редовно не само стомахчетата ни, а и пространството на цяло едно хлебче. Супа от бял чили боб със селари и панчета, поднесена в питка, е истинският хит на цяло едно спагети кичън общество, а ние редовно минаваме по протежението на „6 септември“, за да задоволим обедните си страсти с тяхното неус­тоимо вкусно предложение.

TABLA

Топлото време ни предизвиква да си мислим за лято, затова, когато минаваме през Tabla за по супа тези дни, избираме студената. Още от предния сезон сме си я заплюли заради екзотичния й прочит, а именно бяло гаспачо с авокадо и кисело мляко, което комбинираме с вкусни крустини с песто от грах и кашу, покрити със сушено доматче и хрупкава скаридка. Мм!

РАКЕТА РАКИЯ БАР

Ракиеният бар отново ни връща към корените с млечно, пикантно и мазничко шкембенце. То е с почти митичен статус тук и определено е сред непреходните национални класики, които всеки, имал поне веднъж махмурлук, оценява високо. Тази супа е и един от начините за запазването на всенародната любов, независимо от модите в храната и храненето, така че препоръчваме!

САНДВИЧАРНИКА

В „Сандвичарника“ всеки ден ни се случва по нещо хубаво. Като например комбинация от току-що изпечено хлебче и морковена крем супа с маскарпоне, пълна с витамини, наситена на вкусове и аромати, която, разбира се, е пълно щастие за гладното коремче. Лъжица след лъжица поглъщаме с наслада и неусет­но се отправяме на вкусно пътешествие по средата на работния ни ден.

ФАБРИКА ДЪГА

Мултикултурно вдъхновени са супите във Фабрика Дъга. Точно по две на ден, те не са просто част от обяда, а храна със свой собствен пълноценен живот. Доматената със сирене, гъбената с три вида гъби и селската картофена, която си е истински бестселър, комбинираме умело с маслинова фокача, окъпана в зехтин и риган. Толкова вкусно, че чак надигаш паничката, за да не си оближеш пръстите.

ЩАСТЛИВЕЦА

Супата тук е истински щастлива, защото носи духа на домашната кухня от детството ни. Става въпрос за супа от домашна кокошка с чубрица, която ни връща на дълго импровизирано пътешествие из спомените. Приготвена по стара семейна рецепта, тя извиква в съзнанието ни образа на уютната бабина къща, затова често свиваме в безистена на „Витошка“, когато ни домилее за нея.

А ОТ СУПИТЕ СКАЧАМЕ НАПРАВО КЪМ ДЕСЕРТИТЕ! ВИЖ КАКТО ТИ ПРЕДЛАГАМЕ ТУК!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *