Градски маршрути: бул. Витоша

Най-добрите местенца по продължението на емблематичната улица

0 коментара Сподели:

Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Емблематичната „Витошка“ събира и приютява непрестанно толкова интересни местенца по продължението си, че ежегодно дори ние се нуждаем от ъпдейт за актуалното й състояние. Новата стара улица гъмжи от хора, които разглеждат магазини, пълнят заведения и се радват на живота от сутрин до вечер. Селектираме част от местата, „виновни“ за колорита на харизматичната пешеходна зона.

ROSE OF BULGARIA

Ако си мислиш, че бул. „Витоша“ е място за глезотии – не си далеч от истината, но тук има как да съчетаеш полезното с приятното. Магазините на Biofresh са наша задължителна beauty спирка, когато искаме грижа за кожата през всички сезони, и то от най-висококачествени, локални и натурални съставки. Магазините им са като малък розов рай на красотата за ръце, лице и тяло, а това, което ще ти предложат тук опитните консултанти, ще задоволи високите ти изисквания за сто процента качествена козметика. Biofresh е българска компания, произвеждаща натурална бяла козметика с високо съдържание на етерични масла и активни съставки, сред които йогурт, лавандула, арган, билки и, разбира се, любимото ни и незаменимо в цял свят българско розово масло, идващо направо от розоварните в Долината на розите. Съветваме те да не пропускаш и най-новите серии на Nat‘Aura и Bio Rose Oil.
бул. “Витоша” 4
бул. “Витоша” 59
0893 356 418

SPAGHETTI KITCHEN AND BAR

Според нас всяка централна улица трябва да започва и завършва точно така – със Spaghetti Kitchen and Bar. Намиращ се точно до Съдебната палата, пристанът на модерния дизайн, разкошната градина и откритата кухня едва ли може да бъде сбъркан. Spaghetti придава европейско звучене на всичко наоколо, а менюто и коктейлите те отвеждат до която столица си избереш.
пл. “Св. Неделя” 3
0893 046 666

RAFFY BAR AND GELATO

Още когато през лятото на 2013 година Raffy отвориха ресторант на бул. „Витоша“ 18, а след това и първия Raffy Terrassa Bar, знаехме, че локацията ще стане хит. И днес мястото е любимо за хапване и срещи и освен че е емблематично за централната ни улица, то продължава да ни радва с качествено меню, емоции в центъра на събитията и много нови предложения.
бул. “Витоша” 18
0895 515 041

SOCIAL CAFE BAR & KITCHEN

Булевард „Витоша“ винаги е бил сред най-комуникативните места в града ни и къде, ако не тук се случват най-забавните, емоционални и приятни срещи. Ето защо мястото имаше нужда от перфектния си социален спот и го получи в лицето на Social Cafe Bar & Kitchen. С модерния си интериор, големи дървени маси, тухлени стени и осветление, което обожаваме, тук винаги те чака супер атмосфера и много бохемски градски шик. Прият­ното общуване и новите контакти са в основата на идването ни отново и отново, а едни от малкото в града ни social tables, както и концепцията им, която тук минава през приятна закуска до разточителен обяд и вечерни коктейли, са идеалната комбинация за завършено прекарване. Опитай и несравнимата им пица и паста и не забравяй да поръчаш новите им коктейлни предложения в менюто, които ще те изненадат с комбинация от вкусове и много лятна свежест.
бул. “Витоша” 16
0876 767 647

SAMURAI

Samurai е мястото, което не трябва да пропускаш, когато се разхождаш по любимата ни „Витошка“, защото я прави по-цветна и определено по-вкусна. Тук ще откриеш характерен свеж интериор, чудно меню и, разбира се, емблематичните им бургери и барбекю, които гарантират експлозия от вкусове. За авторските десерти и обслужването с усмивка те очакват на място.
бул. “Витоша” 24
02 996 3660

ZONA URBANA RECYCLED

Най-добрата новина, която имаме напоследък, е, че култовите агенти от Zona Urbana отвориха чисто нова локация на бул. „Витоша“ 37, която работи чак до 22 часа и е идеална за късни подаръци. Тук ще намериш познатите ти класики, като чантите от стари грамофонни плочи, саковете Retro Volkswagen, табако кейсове, калъфчета, аксесоари, портмонета и още, и още.
бул. “Витоша” 37
0888 374 369

MEMENTO

Memento на бул. „Витоша“ 32 може би си остава една от най-емблематичните локации на веригата, придаваща чар и премиум кафе аромат на любимата ни улица. На място те очаква познатата атмосфера, кафе, известно като най-доброто в града ни, плюс коктейли, домашни лимонади, супер бар предложения и качество, за което гарантираме с две ръце. Just Memento!
бул. “Витоша” 32

ЩАСТЛИВЕЦА

Това е емблематичното място на бул. „Витоша“, което определено дава чар и специфична атмосфера на любимата ни улица. „Щастливеца“ винаги е бил синоним на качество, отлична храна, богато и разнообразно меню и обслужване, от което ние винаги си тръгваме с усмивкаю. Летните предложения в менюто, плюс свежите вина не са за изпускане, така че те чакаме тук.
бул. “Витоша” 27
02 4411 155

ATELIER DEL GELATO

Най обичаме оригинален италианец да ни прави качествено джелато по автентични рецепти. Също така обичаме сладоледът ни да е безглутенов, с изцяло натурални съставки, без примеси и консерванти, с истински плодове и плодови пасти, с мадагаскарска ванилия и италиански шамфъстък. Atelier Del Gelato ти дава всичко това, а ние цяло лято те чакаме точно там.
бул. “Витоша” 44
088 989 8247

PROMENADE

Една от причините да не съжаляваме, че сме в София през август е новият trend на Витошка- ПРОМЕНАДА.  Намираме се  на няколко метра от паметника на Алеко и се наслаждаваме на уникалната гледка към планината изпод шарените знаменца на терасата. Мохитото на Тео винаги е с вкус на лято, а в комбинация с най-добрата пица Наполитана на Витошка (по тайната рецепта на chef Rafael) ваканцията в столицата е неподражаема.
бул. “Витоша” 58
0882 880 921

FOOT COURT

Foot Court е в епицентъра на добрия градски вкус и мястото, в което само отскачаме високо, за да се приземим в новите си кецове. Тук ще намериш Nike, Jordan, Reebok, New Balance, Adidas, Asics, K1x, Supra, Vans и сериозно количество стрийтуеър, с който можеш да се покриеш от глава до пети. Можеш да мернеш и много редки модели като Yeezy Boost 350, но трябва да следиш рилийзите на модела и да си късметлия.
бул. “Витоша” 79
0885 462 446

Ако не си в София, ти даваме предложения за готините места по родното черноморие.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *