Градски маршрути: ул. Солунска

0 коментара Сподели:

Поредната обиколка за „свежа кръв“ на Go Guide е по една от главните артерии на централна София. На следващите редове селектираме важни спотове, които дават цвета и харизмата на улица „Солунска“. Разказваме ти ги в снимки и истории и те запознаваме с хората, които стоят зад тях.

THE COCKTAIL BAR

Какво по-хубаво от няколко коктейла за парти отскок или делничен чил, забъркани от опитен факир? Тук микс майсторите зад бара знаят как да задоволят всяка алкохолна жажда. Заготовките за цвят, аромат и супер фасон на коктейлите се „готвят“ на място и са лайк но адър. Както и атмосферата. Просто отваряй сетивата и попивай на макс. И поръчвай, и поръчвай…

ул „Ангел Кънчев“ 9А
0877 151 152
/The.Cocktail.Bar.Sofia

CHEZ FEFE

Облизваш пръсти и питаш за още. Макарони по оригинална френска рецепта, приготвени с висококачествени съставки, любов и внимание към детайла. Опитай новия вкус на фин ирландски крем „Анри“ в чест на Анри II, пренесъл макарона от Италия във Франция.
ул. „Солунска“ 12

СЛЪНЦЕ И ЛУНА

„Слънце и луна“ се превърна в религия за вегетарианци и вегани със своето приятелско меню, насочено към всички, избрали различен режим на хранене. Освен вкусните блюда тук по традиция можеш да намериш току-що изпечени хлебчета и курабийки.
ул. „Солунска“ 33

SELINA

Малък бутик за сребърни бижута или голямата любов на две поколения, превърнали страстта си в богати колекции от сребърни накити. Тук ще откриеш съвършенства от цял свят: от нежни шедьоври на италиански бижутери, през бляскав марказит от Тайланд, до изобилието на Ориента и ценна ръчно ваяна SELINA българска колекция! Красиви опаковки превръщат тези изящества в прекрасен подарък!
ул. „Солунска“ 16
0888 273 783
www.selina.bg

ASHTANGA YOGA SHALA

Единственото място у нас, където Ащанга йога се изучава по традиционния и автентичен метод Майсор. Акцентът е върху самостоятелната практика с помощ от учител. Групите са малки, за да можем да работим индивидуално с всеки. Майсор класът предоставя свободата да започнеш по всяко време в рамките на сесиите, които са три часа сутрин и вечер, плюс два на обяд.
ул. „Цар Асен“ 20, ет. 3
0896 762 764
/AshtangaYShala

CRÊPES DE FRANCE

Има много места за палачинки в града, но Crêpes de France е наистина специална локация, която те отнася със своето пухкаво капучино и ароматни  предложения някъде в света на френското bon appétit и безбожно вкусната храна.
ул. „Солунска“ 33

MOMA

Това е модерният прочит на типично български ресторант. В интериора му е заложена концепция за предаване на послание, свързано с културата и традициите на момите и младите жени в България, а в менюто редица предложения те връщат буквално към корените.
ул. „Солунска“ 28

65 СВЕТУЛКИ

Хубавото на лошото време е, че има места като това, където измежду хиляди светлинки, ни приютяват на уютно и топло, за да стоплим душа с новите им зимни коктейли. Първият, Winter is coming, е микс от водка Reyka, еспресо, кафе-ликьор, вино Falerno и битер шоколад. Другият, „Монах“ – с уиски, ликьор Chartreuse и мента, сякаш омекотява прехода от бял „Конвърс“ към жълт „Тимбърленд“. 
ул. „Солунска“ 65
0897 776 999
/65FirefliesAperitivo

SMOKOV TATTOO

Smokov е от онези студиа в преките на ул. „Солунска“, създадени с арт вайб, впечатляващ интериор и много професионализъм от тримата майстори със стабилен европейски и международен опит – Стилиян, Калоян и Павел. Тук те очакват татуси на световно ниво, плюс готин шоп със стоки от собствения им лейбъл и обслужване, което си заслужава.
ул. „Цар Асен“ 20
0888 230 765
www.smokov.com 

SNAKE LEGEND

Освен професионални татуси в Smokov Tattoo ще откриеш и собствения им бранд с облекла, дълбоко свързан с tattoo културата и с личната история на създателите си: братята Смокови. Snake Legend е начин да се вдъхне нов живот на tattoo изкуството от две легенди на tattoo сцената, а марката ти дава гарантирано качество и отношение към всеки детайл.
ул. „Цар Асен“ 20
0888 230 765
www.snakelegend.com

GANT

Магазин Gant предлага мъж- ката колекция на светов- ноизвестната марка Gant, която със своя запазен знак G и висококачествени ризи завинаги остава в история- та на американската мъжка мода. Създаден през 1949 г. от Бернард Гантмахен, лейбълът и до днес е символ на качество, разнообразие и удобство през дългия работен ден, уикенда и при пътувания.
ул. „Солунска“ 63
0882 410 002
www.allinone.bg 

GANT И BARBOUR

Тук може да намериш дамските колекции на Gant и Barbour. Историята на Barbour започва през 1894 г., когато Джон Барбър прави за работещите на севе- роизток непромокаеми и ветроустойчиви дрехи. До днес брандът е един от ли- дерите на пазара, а заедно с предложенията на Gant лока-цията е подходяща за всички дами, търсещи качество и прецизност в облеклото.
ул. „Солунска“ 37
0882 422 555
www.allinone.bg 

Разходи се и по Витошка.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *