Най-добритe месарници в града – Go Guide

0 коментара Сподели:

В летните месеци кулинарните ни амбиции се синхронизират с всички outdoor активности, насочвайки апетитните ни мисли към натрапчиви планове за барбекю похождения. Ще те разходим из най-качествените и добре селектиращи месарници в града, така че да се запасиш с най-доброто месо за вкусните си цели. Тук ще намериш местата, където да получиш информация, съвети и добро отношение, пазарувайки прясно и истинско месо.

Butcher

Верен спътник на лятното ни BBQ са продуктите на Butcher. Отбиваме се, когато се нуждаем от качествено телешко и агнешко месо за вкусните ни похождения. Точно до месарницата ще откриеш и втория Butcher магазин, скрил много домашни суджуци и разнообразие от прясно месо. И двете места ще ги познаеш отдалеч по откритите транжорни.

09:30 – 19:30 (пон.-пет.)
09:30 – 18:00 (събота)
ул. „Ген. Йосиф Гурко“ 27А
0899 787 844

ViVenda

Бутикът на ViVenda Fine Butchery е отражение на повече от 20 години опит в селектирането на висококачествени месни продукти от бранда на ViVenda. Тук ще откриеш подправки, сосове, аксесоари, грилове и меса от най-добрите ферми в света. Ще получиш и подробна информация за произхода и начина им на отглеждане.

10:00 – 21:00
бул. „Черни връх“ 69-71
0888 892 877

Котлет

„Котлет“ е модерната градска месарница, в която да откриеш всички месни необходимости за кулинарното ти развихряне. Тук ще ти помогнат да решиш какъв специалитет да сготвиш у дома. Предлагат ти всякакъв вид висококачествено българско месо от локални ферми, както и отлично сготвени ястия.

Майстори месари

В градските обекти на „Майстори месари“ ще откриеш всякакви изкушения – свежи меса, месни заготовки и сурово-сушени деликатеси. Не пропускай да се отбиеш и в „100панство Мусачево“ съвсем близо до София, където да се потопиш в природната атмосфера, изпълнена с разнообразие от натурални продукти.

CITY MARCHE

Здравей, Божана тук.

Искам да ви разкажа една история. Малка тайна е, че допреди 2 години не ядях никакво месо и поради тази причина не разбирах много. След като спечелих MasterChef, се срещнах лице в лице с хората, които всъщност правят ресторантьорския бизнес реалност. Това са фирмите доставчици. Тогава срещнах и Йордан Гарвански от City Мarché, който ме спечели на мига, но все пак реших да направя блайнд тест. Всеки, който е отварял ресторант/ бургерджийница или каквато и да е скара, е минавал през момента

абе откъде аджеба да взема мръвката?

Та събрах 7 влиятелни души от бранша, с изключително тренирано небце и се случи следното: сервирахме 10 произволни къса телешко месо, сготвени по каноните за приготвяне на всеки един от тях, и добавихме единствено първокачествен зехтин и малдонска сол. Аз трудно имам категорично мнение, но пък имам силен нюх и вярвам в интуицията си, а тя ми казваше, че избраното месо ще е месото, за което е тази статия. City Мarché предлага висококачествено говеждо и млечно телешко от известни европейски породи, отглеждани, докато навършат 18 месеца, расли по морави и поляни, слушали 20-ата симфония на Моцарт и яли само захарно цвекло.

Това е най-крехкото телешко месо, което ще опитате някога

Най-важното в цялата работа е, че месото на City Мarché пристига, без да е прекарало Х месеца във фризер. Освен това Йордан и хората му ще обърнат внимание на всяка ваша поръчка, ще ви изслушат, ще ви посъветват на база какво имат налично, и ще предложат най-доброто за случая. Това може да се случи тук или на 0888 567 326

До нови срещи, Ваша Божана.

Виж тук и шедьоврите на любимите ни ресторанти.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *