3 испански вина, които ще те сприятелят със зимните вечери (селекция от Малинова Оля)

Испанците са полудели отдавна

0 коментара Сподели:

Зимата може да бъде вяла, инертна и доста депресивна. Пълен антипод на тези настроения са испанските вина и хората, които стоят зад тях. Представям ти: един пионер, който избира всяко зърно, един луд-млад, който гледа лозя от 16-годишен, и едно семейство, което парцел по парцел си изкупува обратно земята, разпродадена от предишното поколение. И всичко това, за да направят слънчево, жизнено и необикновено вино, с което да ънфренднеш зимата по най-елегантния начин.

Ramirez De Ganuza Rezerva 

Ramirez de Ganuza

Слива / Ситни червени плодове / Дим / Землисти аромати

Тази винарна датира от 1989 и ако мога да нарека някого педант, то това са те – гроздето се транспортира в максимум 12 кг щайги, за да не се нарани. След това на ръка се отделят „раменете“ на чепките, защото са по-добре узрели. Всяка реколта и всяка ферментация се случва само в чисто нови бъчви. Това Темпранийо обича паста, лазаня, доматени сосове и пушени меса. Отлежаване до 30 години.

Сорт: Грациано, Темпранийо

Регион: Риоха, Испания

Tentenublo

Tentenublo Wines

Ситни червени плодове / Ягода / Череша

Едно свежо, дръзко и нескъпо вино, зад което стои един от най-вълнуващите млади енолози в Риоха. Роберто Оливан слага името си зад много интересни вина и проекти, но ти предлагаме точно TENTENUBLO заради младежката му дързост. Името на виното произлиза от звъна на камбаните, които бият в Риоха с цел да прого- нят градушките. Нарежи си един чедър и бий камбаната.

Сорт: Гренаш, Темпранийо

Регион: Риоха, Испания

Valdesil Sobre

Bodega Valdesil

Цитрусови плодове / Кайсия / Подправки / Минерални аромати

За хората, които обичат сорт Годейо, това е най-доброто вино. Може би защото Bodega Valdesil имат най-старите лозя от този сорт в света. Изключително свеж екземпляр, в който, ако не усетиш зелена ябълка, цитруси, праскова или кайсия, то избери десерт с тези плодове и ти обещавам: една бу- тилка няма да ти стигне. Пссст – цената му е като в Испания, което радва всички ценители.

Сорт: Годейо

Регион: Галисия, Испания

Търси вино по вкусов профил тук.

Виж защо обожаваме да пием Божоле.

Последвай ни в инстаграм.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *