8 био магазинa в София, в които има всичко

Пълним пазарската кошница само с органични продукти

0 коментара Сподели:

„Био“ вече е неизменна мантра от философията на града – инструмент на съзнателния ни избор да се храним, обличаме, разкрасяваме и въобще да живеем в синхрон с природата. Oрганичните продукти не-случайно са тренд –

те са добри както за нас, така и за околната среда.

Независимо дали става дума за храни или за козметика, през май ставаме изкусни еквилибристи, опазващи еко равновесието и кожата, в която живеем. Резултатът е селекция с най-добрите био магазини в града. 

FARMHOPPING 

В модерния свят времето ни притиска, а ежедневието в града е толкова забързано, че често ни се налага да пренебрегнем здравословното хранене. Спасението на градския човек откриваме в лицето на farmhopping! В Меката на истинската храна в дигиталния свят откриваме на практика всичко: плод и зеленчук, млечни продукти, месарница, рибен щанд, сурови десерти, подправки, напитки, детски и суперхрани, грижа за дома 
и тялото, хляб и… рая за кухненския шкаф. Дори няма нужда да споменаваме, че консерванти и химикали тук няма да открием. Продуктите може да получим с доставка в цялата страна до 48 часа, а в столицата това се случва в двучасови слотове и в рамките на същия или следващия ден от поръчката. За всички, които държат на удоволствието да пазаруват на живо, farmhopping не им отнема и тази възможност. В магазина им в София до входа на Южния парк откриваме Рога на изобилието. А каквото забравим да купим от там, е на клик разстояние. Когато здравословно и бързо се обединят в едно, градските ни души няма как да не ликуват! 

бул. „Витоша“ 137 
0700 20 080 

ZOYA 

Представяме ви най-сладката сред локациите на ZOYA, само на няколко крачки от Смесения магазин на Малките пет кьошета, а именно новия Сладкарски цех! Мястото, на което се отдаваме и на най-смелите си изкушения, но в пълноценен и здравословен вариант. Тук ни посрещат с изпитани авторски рецепти, сурови торти, печива и, разбира се, любимото ни био арабика кафе. 

ул. „Хан Крум“ 13 
0879 516 603 

BE FIT 

Тялото е нашият храм, а най-важната религия – балансът. От Be Fit не спират да ни посвещават в принципите на добрия живот. Предлагат ни впечатляващ асортимент от десетки хиляди продукти: от козметика, през суперхрани, добавки и медицински изделия, та чак до храна за животни. В Outlet отдела както онлайн, така и в магазините ни очакват изненади с до 50% отстъпка. 

ул. „Йерусалим“ 6

ул. „Апостол Карамитев“ 11 
0700 10 118 

БИО ДАРОВЕ 

Славата му на различното магазинче се носи като легенда из града. Тук откриваме прецизно селектирани био храни, подправки, напитки, хранителни добавки, биосертифицирани етерични и базови масла, лампи от хималайска сол, стъклени и екологични пластмасови бутилки, био козметика. Всичко това в София на: 

ул. „Екзарх Йосиф“ 22 

СЛЪНЦЕ ЛУНА 

След като дълги години „Слънце Луна“ предлага вкусна сготвена храна на всички вегетарианци в града, преди две лета съвсем логично отвори и био магазин. Там може да си купим сурови и чисти продукти от малки независими български производители, както и познатите ни занаятчийски заквасени хлябове. 

ул. „Солунска“ 33 

БИО КООП 

Био Кооп е част от голямото семейство КООП, познати ни от миналото. Тук определено са се постарали, като щандовете преливат от био и супер храни, а нещо бързо за из път те чака в специалния салатен бар. 

ул. „Искър“ 11 

БИО БАЛЕВ 

Като чуем био разнообразие, веднага се сещаме за „Балев Био Маркет“. Тук откриваме добавки, суперхрани, десер­ти, месни и млечни продук­ти, детски и морски храни, козметика и др. 

ЗЕЛЕН 

Тук цари истинско многообразие от български и вносни продук­ ти, утвърдени и иновативни марки. Освен пълна кошница био смисъл отборът на био магази­ ни „Зелен“ ни дават отношение. Храна за душата и тялото! 

Пролетните менюта на софийските ресторанти: Говорят главните готвачи

Кулинарните училища в София

Какво и къде още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *